v550_scan012_small

Драган Миловановић Трио у сусрет 101. Рођендану џеза

Драган Миловановић Трио који ће у Клубу Академије 28 представити свој први албум, у петак 23. фебруара од 22 сата, активан je на београдској клупској сцени у последње три године са репертоаром који чине оригиналне интерпретације џез и боса нова стандарда.

“On the Bop Street“ први је ауторски пројекат Трија. На њему се налази осам оригиналних нумера компонованих од стране лидера бенда, Драгана Миловановића, у аранжманима које потписује трио.

Публика Академије 28 ће у оквиру промоције овог  петка имати и прилику да купи поменути албум.

 

O3A_front_mala

Трио чине:

Драган Миловановић – клавир

Завршио џез одсек средње музичке школе „Станковић“ и Факултет музичке уметности у Београду на смеру општа музичка педагогија. Ради као наставник солфеђа и теорије музике у музичкој школи „Лисински“, а неколико година радио је и као наставник аранжирања на џез одсеку СМШ „Станковић“. Иза Миловановића је петнаестогодишња каријера професионалног џез пијанисте и велики број наступа са готово свим релевантним именима домаће џез сцене.

Борис Шаиновић – контрабас

Завршио џез одсек средње музичке школе „Станковић“ и џез одсек Факултета музичке уметности у Београду. Један је од носилаца новог таласа београдске сцене: члан је перспективног џез састава Schime Trio као и трија Драгана Ћалине.

Урош Стаменковић – бубњеви

Завршио џез одсек средње музичке школе „Станковић“ а затим и одсек за џез бубњеве на Конзерваторијуму у Барселони. Интернационално искуство професионалног музичара стекао у Шпанији, Канади и Аустрији. Члан је састава Muriel Grossmann Quartet (Ibiza). Иза себе има ауторско издање са поменутим квартетом као и албум Timing and Distance (Interception).

Улаз на концерт је слободан а места се могу резервисати на: 011 3619 342