IMG_4445

НЕИСПРИЧАНО

 

НЕИСПРИЧАНО

“Неиспричано” Божидара Кнежевића романтичан је, ониричан, али и трилерски замишљен “упад” у подсвест писца. Креативна блокада доводи главног актера у центар психоделичног сусрета са запостављеним музама и јунацима недовршених прича у сноликом окружењу лавиринта од књига имагинарне библиотеке из ког нема правог излаза.

IMG_4445
IMG_4448
IMG_4441
IMG_4439
IMG_4482

О ПИСЦУ

 

Божидар Кнежевић – бави се литературом и медијима, аутор више позоришних комада, телевизијских и мултимедијалних пројеката, и добитник више награда (награда Стеријиног позорја за најбољи драмски текст за драму „Илустрована енциклопедија нестајања“, награда на конкурсу за радио драму Радио телевизије Војводина за радио драму „Запалите Холивуд“, више награда за кратку причу и поезију итд.) Уметнички директор мултимедијалне уметничке трупе „Дупло дно“ и продуцентске куће Инсомниа филм, оснивач и уметнички директор New Silhouette Studio. Живи у Новом Саду.

 

РЕЧ РЕДИТЕЉА

 

Уметник и његово дело повезани су нераскидивом везом. Истинско уметничко дело настаје из тајанствености, загонетности, на један мистичан начин, који не може ни сам уметник у потпуности да дефинише. Од процеса настајања до коначног уметничког дела пут је дуг, трновит, мoралан, па некда и болан. То је пут на коме уметничко дело добија самостални живот, постаје личност и добија своју интелектуалну вредност. Даљи живот једног дела је у потпуности самосталан.

 

За уметника остаје само памћење на процес настајања дела – стварања до самосталности његовог дела. Тај пут на коме једна идеја добија свој коначан облик зна само уметник и представља његову најдубљу интиму. На том путу се стварају нераскидиве везе између њега и дела, тај однос пролази кроз различите фазе и низ кризних стваралачких ситуација у којима је уметник сам. Уметник сумња у своје дело, преиспитује логичности које је сам прописао, улази у сукобе, али и заблуде. Нека дела често на корак до своје самосталности бивају уништена од стране уметника, нека настану у једном даху тако да се ни не може ни препричати њихово процес настајања, а пред некима уметник хипнотисано стоји свезаних руку и немоћан да их доведе до самог краја и одвоји од сопствене личности.

 

Владан Ђурковић

 

О РЕДИТЕЉУ

 

Владан Ђурковић (Панчево, 1987) завршио је основне и мастер студије позоришне и радио режије на Факултету драмских уметности у Београду у класи професора Егона Савина и Душана Петровића. Поседује велико искуство у режији музичког театра, у коме је радио као редитељ, асистент редитеља или редитељ обнове у различитим иституцијама као што су Народно позориште у Београду, Руски дом у Београду, Факултет музичке уметности, Позориште на Теразијама, БЕЛЕФ… У драмском театру режирао је бројне представе у Позоришту лутака „Пинокио“, Атељеу 212, Позоришту Дадов, Народном позоришту Републике Српске, Народном позоришту у Сомбору, Студентском културном центру у Београду, Установи културе Вук Караџић… Тренутно је ангажован на месту уметничког директора Омладинског позоришта Дадов.

 

Време трајања: 1 сат и 20 мин.

РАДНО ВРЕМЕ БИЛЕТАРНИЦЕ

Од понедељка до петка у периоду: 15h – 20h

Викендом у периоду: 19h – 20h

Карте није могуће резервисати

Бр. тел: 011/3616-020

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *