IMG_20161031_111726_334

Отварање изложбе НОРВЕШКА

Удружење “Могуће” и Академија 28 Вас позивају на изложбу
НОРВЕШКА
9. новембра 2016. у 19 часова

Галерија Академије 28 (Немањина 28)

Циљ пројекта ДИЈАЛОГ је успостављање сарадње и уметничке размене у најширем смислу. Дијалог је пут ка бољој комуникацији, пут ка отворености и споразумевању.

Идеја за покретање пројекта ДИЈАЛОГ родила се почетком 2007. године а већ 2008. године организована је и прва интернационална изложба у сарадњи са немачким уметницима. Уследиле су изложбе посвећене Куби, чиме је прослављена је 70-годишњица успостављања дипломатских односа између две земље, а потом и сарадња са Културним центром Ирана, што је резултирало изложбом домаћих аутора инспирисаних иранским минијатурама. Изложба “Норвешка” инспирисана мотивима Норвешке, настала је у сарадњи удружења “Могуће” и Норвешког друштва “Србија”, а на њој ће своје радове изложити сликарке чланице удружења “Могуће”.
Дијалог је сусрет и сучељавање различитих енергија људи отворених једни према другима, спремних да се ближе упознају и поделе вредности. То је прилика за причу о сновима и визијама, за заједничко  размишљање и маштање. Независно од културне, религиозне и националне опредељености, људи разумеју једни друге кроз језик симбола, слика, цртежа, кроз  музику или покрет. Такви појединци окупљени су у оквиру удружења сликарки “Могуће“ из Београда.

Изложба ће трајати до 21. новембра, а отворена је за посетиоце сваког дана од 10 до 20 сати уз слободан улаз.