PKPB4

Модерна и авантуристичка представа за децу! 🙂

Без домета на крај света

>>> Радња представе одвија се у удаљеном краљевству, на острву Меденија, где влада краљ Бубук. Његова је велика брига што људи данас све мање читају, а све више по интернету скитају. Чак и на дан Књигијаде за младе сви његови поданици, па и његова кћерка Тара, време проводе на међуострвској дописној мрежи (интернету). Осим тога, краљ стрепи и од пиратске банде из Уганде која би интернет за џабе.

Bez dometa naslovna za slajder
PKPB23
PKPB37
PKPB35
7 – kopija
29
18
17
16
10

>>> Опасни пирати смишљају план да отму меденијску принцезу Тару, како би се домогли интернета и завладали целом међуострвском мрежом. Огњен, мали од палубе, добија задатак да се дописује с принцезом преко интернета и да је наведе да дође на место где ће је киднаповати. Међутим, када су се Тара и Огњен срели и испловили на отворено море, задесила их је страшна олуја. Иако су преживели олују, нашли су се на пустом, непознатом острву. По први пут без интернета, одсечени од модерног света… одмах је изгледала већа планета. Шта је све ту могло да се види и да се доживи, заборавили су и да су се изгубили, а мало су се и заљубили. Међутим, чим су сигнал ухватили, опасни пирати су их пронашли. Огњен успева да побегне с острва и да стигне до краља Бубука, а њих двојица кују план да Тару ослободе. Да ли ће њихов план уродити плодом? Да ли ће Тара схватити колико је дописивање с непознатим људима преко интернета опасно? Да ли ће краљ Бубук признати да интернет може бити и користан? Да ли ће Тара и Огњен остати заједно? Одговоре на сва ова питања добићете уколико погледате нову представу у продукцији Академије 28: „Без домета на крај света“.

>>> Представа „Без домета на крај света“ настала је с циљем да се деца едукују о опасностима које вребају на интернету и даје допринос у решавању овог све актуелнијег проблема. Представа подстиче на размишљање и код деце развија свест о критичкој употреби интернета и друштвених мрежа.

 Продукција: „Чича Мичино позориште“ и „Академија 28“

Препоручен узраст: 7 – 14;

Трајање: 50 мин;

 

ТЕКСТ И РЕЖИЈА

Матеја Поповић

СЦЕНОГРАФИЈА

Стојан Ђорђевић

КОМПОЗИЦИЈА И ЕФЕКТИ

Павле Николић

КОСТИМ И МАСКЕ

Срђан Перић

ИГРАЈУ

Биљана Митровић

Стојан Ђорђевић

Богдан Богдановић

Саша Нићифоровић

Фото: Фото Студио Бајка

Добродошли на Дечију сцену Академије 28!