Vile i vilenjaci 1

Недеља, 12. новембар 2023. године, у 12ч

ВИЛЕ И ВИЛЕЊАЦИ

>>> Позоришна представа „Виле и вилењаци“ едукује децу о екологији и заштити животне средине. Учећи о екологији и заштити животне средине деца стичу навике које ће примењивати до краја живота. Ако се деца најмлађег узраста науче да поштују и брину о свету у коме живе, о биљним и животињским врстама, земљишту, води, ваздуху, они ће допринети да се тај свет сачува за будуће генерације.

>>> Представа  „Виле и Вилењаци“ је модерна бајка за децу у којој виле и вилењаци, уз помоћ девојчице Сање и деце, покушавају да сачувају природу од посрнулог црног вилењака Гаре Гаравог. Он уништава и прља планету Земљу. Вековима наговара и људе и вилењаке да  загаћују природу, воду, ваздух, земљу.

>>> Гара је игром случаја, добио нову моћ да све које дотакне почну да прљају и загаћују Земљу. Зато је проглашено ванредно стане у Земљи Вилењака, а Чаробно огледало каже да једино девојчица Сања може да им помогне. Вилењак Њушкало и Вила Ванда одлазе по девојчицу Сању, и доводе је Чаробним возом у Вилинград. Вилењак Звонко, Вила Аја Мандраго и Вилењак Старац Мудри смишљају план како да надмудре Гару.

Vile i vilenjaci 1
Vile i vilenjaci 9
Vile i vilenjaci 11
Vile i vilenjaci 13
Vile i vilenjaci 3

>>> За то време Гара је украо Плаву књигу магија од вилењака како  би видео шта му је потребно за разговор са Земљом. Треба му крљушт Рибице Дугиних боја, лист Ходајућег Дрвета и перо Златне Птице, Златке. Након сусрета са свима њима, долази до девојчице Сање. И таман кад је мислио да је успео у свом плану, Аја Мандраго га изненади са чаробним напитком. Гара уз помоћ вилењака, Сање и деце постаје поново бели вилењак, а Сања је проглашена за почасног члана Земље вилењака.

>>> Ова динамична представа, са богатом сценографијом, раскошним костимима, оригиналном музиком и кореографијама, даје одговоре на многа еколошка питања. А деца имају  прилику да кроз  игру и забаву стекну знања о значају очувања животе средине и да се подсете зашто је важно да воле и чувају планету Земљу.

Продукција: Хајде обрадуј дан

Трајање: 45-50 мин

Узраст: 3 – 12

Текст и режија

Татјана Миланов и Никола Марковић

Играју

Милена Божић

Иван Корновић

Никола Марковић

Татјана Миланов

Музика

Константин Ацевски и Зоран Несторовић

Сценографија и лутке

Tатјана Миланов

Костим

Татјана Ружић и Биљана Јаћимовић-Раичевић

 

Добродошли на Сцену за децу Академије 28!