Plakat vitamini zdravi fini  gotov

„Витамини здрави фини“

>>> Представа је настала као један занимљив час о здравој исхрани. Позориште и служи да нам кроз сценску игру едукује и презентује праве вредности живота. Деца воле овог шашавог кувара који у својој волшебној кухињи кува најздравија јела. Симпатичан кувар нам говори јасно да ми никада не можемо појести све што препоручују. Добра исхрана је она која је избалансирана. Свака пирамида исхране јасно показује да треба јести разнолико.

Collage

>>> Овај кувар увек напомене: за живот поред протеина, угљених хидрата и масти су неопходне и додатне материје – витамини и минерали. Они се налазе у намирницама биљног и животињског порекла, различитог су хемијског састава и имају различите улоге у организму. Кувар преко својих прича и анегдота из чаробне кухиње деци саветује једно: Ако желите да будете велики, снажни као змајеви из бајки морате јести здраво и витамински исправно.

Plakat vitamini zdravi fini gotov

>>> Најздравије јело за све нас је добро расположење и смех. Када сте добро расположени нема хране коју не можете јести. Овај кувар управо је то: доктор кухиње за витамински смех. Поред тога он има добре рецепте заиста здраве исхране које кроз шалу пласира свима. Кроз представу проткану хумором деца се едукују о здравој исхрани и схвате велики значај витамина за њихов раст и развој.

Овај кувар прави за принцезу торту на 15 спратова…
Овај кувар кува по целом свету од Кине до Мексика…
Овај кувар има своју ординацију здраве хране…
Овом кувару јело никада није загорело…
Ово је најчуднији кувар на свету…

Продукција: Независна

Трајање: 45 мин

Препоручен узраст: 3-9

Режија и текст

Цветин Аничић

Игра

Цветин Аничић

Добродошли на Дечију сцену Академије 28!