Ivica i Marica plakat

Представа „Ивица и Марица“ настала је на подлози истоимене популарне приче Браће Грим, али је текст адаптиран тако да је пријемчив и деци предшколског узраста, јер се на шаљив и маштовит начин дочарава прича, а да притом нико не бива уплашен – нарочито не најмлађи гледаоци.

Ивица и Марица без страха и из дечије радозналости улазе у авантуру и тако одлазе дубље у шуму где наилазе на чоколадну кућу. Мирис слаткиша их увлачи у вештичију замку, али две паметнр дечије главице успевају да надмудре помало заборавну бакицу.

Кроз интерактивну глумачку игру деца постају активни учесници позоришног чина што само извођење чини још узбудљивијим за малишане. Свакако нам је циљ, да деци, поред игре и квалитетне забаве, пружимо и нека нова сазнања: шта значи лаж а шта истина, како да се изборе са искушењима, непријатним животним ситуацијама и да напослетку схвате да су у животу најважнији љубав, пријатељство, истина и поштење.

Неизоставни део представе је, наравно, музика, тако да ће деца, уз духовити текст, моћи да се забаве и уз препознатљиве песмице. Представа је намењена узрасту од 3 до 9 година и траје око 45 минута.

Играју: 

Дејан Стојаковић (Ивица)
Златија Ивановић (Марица)
Соња Кнежевић (Вештица)
Текст и режија:

Креативни тим
Костим и сценографија:

Тања Жиропађа
Избор музике и продукција:

Креативни тим – Драма Дама

 

Добродошли у Академију 28!