Kralj Mrgud

КРАЉ МРГУД

>>> Краљ Мргуд је прича о краљу који не уме да се смеје. Годинама сви покушавају да га насмеју, али он је мргуд каквог нема. Зато му стража доводи дворскe лудe Звиждану и Здравка Чупавка који су били на дворовима многих краљева и сви су били насмејани и задовољни њиховим шалама. Краљ ће лудама поклонити исти дворац као његов, уколико га насмеју у ноћи уочи његовог рођендана. Уколико не успеју, заувек ће бити заробљени на двору као стражари. Луде ће дати све од себе, а да ли ће успети, остаје да видимо…

Kralj Mrgud

>>> Представа је богата популарним сонговима које су глумци препевали и изводе их уживо, уз осмишљену кореографију (Despacito, Gangam style, Thriller…). У једном тренутку, на сцени ће владати потпуни мрак који ће принцеза искористити тако што ће вртети два поја која бацају светлосне ефекте. Недуго затим, наступа акробатика на свили. Принцеза се пење на свилу, на висину од 2м и на тој свили изводи разне акробације.

>>> Сцену краси богата сценографија: велики краљевски трон над који се надвија балдахин,  принцезина љуљашка. Раскошни костими које глумци носе су, такође, једна од кључних ставки који ову представу додатно обогаћују и чине је бајковитом.

Продукција: My Art

Трајање: 45 мин;

Препоручен узраст: 3 – 12;

ТЕКСТ И РЕЖИЈА

Семир Гицић

УЛОГЕ ТУМАЧЕ

Лејди Драгана/Анђела Поповић

Здравко Чупавко/Семир Гицић

Звиждана/Милица Петровић

Краљ Смрдоје/Саша Ђурашевић

 

 

Добродошли на Дечију сцену Академије 28!