Robin Hud Plakat

РОБИН ХУД

>>> Легендарну шуму Шервуда прославио је само један јунак – неустрашиви Робин Худ. Иако је Робин Худ прича о одметнику, који живи у шуми јер је утекао од закона, ово је у ствари прастара тема борбе између добра и зла. На једној страни имамо похлепног и злог принца Џона, а на другој јунака који се одриче свог сталежа зарад борбе за истину и правду и живота у чистој и нетакнутој природи.

IMG_3457

>>> Робин узима од богатих и даје сиромашнима, бори се за правду и једнакост за све, али и за очување природе. Зли принц Џон осим што пљачка сиромашне, жели да посече све шуме, а Робин је свестан колико је суживот са природом важан за све нас.

>> Кроз причу о борби добра и зла, провлачи се и прича о правој љубави која увек надвлада све препреке.Ово је вечна прича испричана тако да је деца и данас разумеју и подсете се на праве вредности.

IMG_3562

>> Представа „Робин Худ“ је друштвено ангажован, пилот пројекат који се бави темом сиромаштва, социјалне инклузије и заштите животне средине. У сам процес настанка представе, уметнички и креаторски чин, укључена су деца с аутизмом која ће певати сонгове у представи. У склопу премијере организована је групна посета дечијем позоришту Академије 28 особама са сметњама у развоју, преко организације Дечје срце, као и групна посета деце из београдског Свратишта за децу. Прикупљање помоћи за децу Свратишта у виду гардеробе, играчака, књига, школског прибора и слаткиша биће организовано испред улаза у позоришну салу.

>> У склопу премијере, захваљујући донацији фирме Лунин Сад, биће подељен и одређени број садница, које на симболичком плану треба додатно да укажу на важност очувања биљног света и животне средине. Како нисмо желели да заборавимо на животиње, на псе којима је нарочито у ово хладно време потребна додатна пажња и брига, наши посетиоци су позвани да у недељу 25. фебруара, по завршетку представе кући понесу, односно, удоме једну куцу.

IMG_3536

Трајање: 50 мин

Узраст: 3-12

 

 

Играју:

Предраг Котур,

Александар Јовановић,

Предраг Васић,

Маја Ранђић

Милена Ђорђевић

Продукција: 

Позоришна трупа У.Р.А.

Текст и режија:

Милена Ђорђевић

Сценографија и костим:

Лејла Вујовић

Добродошли на Дечију сцену Академије 28!