ЏЕЗЕРСКЕ СКРИВАЛИЦЕ

ЏЕЗЕРСКЕ СКРИВАЛИЦЕ

26. 02. 2020. у 18ч

Рођендан џеза прослављамо, четрнаест година уназад, уз добру свирку, костиме, торту и забаву! Тако је и ове године, „103. Рођендан џеза“ у Академији 28 биће отворен 26. фебруара у 18ч изложбом фотографија Џезерске скривалице аутора ел гвојоса, након чега ћемо слушати Београдски диксиленд оркестар.

На зидовима Галерије Академије 28 скриваће се иза својих инстумената Дејан Илијић, Аладар Пеге, Фреди Хабард, Дидије Локвуд и многа друга имена која је Желимир Гвојић успео да фотографише у правом тренутку.

didije lokud @

Инспирацију за пројекат „Џезерске скривалице“ добио је на концерту управо Локвуда када му је виолина прекривала лице у току композиције, па је деловало као да свира по својој коси или врату. У времену фото-апарата са ограниченим бројем снимака, имао је среће да је познату фотографију усликао из трећег пута!

Дугогодишњим пројектом Џезерске скривалице, ел гвојос никад није престао да се бави, а каже да ће прво слово свог надимка дозволити да напишемо великим онда кад постане „фотограф светског гласа“.

dejan ilijic eyot @

Видимо се на отварању фестивала „Рођендан џеза“!

Улаз на све концерте и друге програме фестивала је бесплатан.

За резервације места у Клубу Академије 28 позовите 011 3619 342