ВЕЧЕРЊИ ФИЛМОВИ

Филмови из ове понуде препоручују се за узраст 12/13+ година.

Молимо вас да погледате трејлер пре него што се дефинитивно одлучите за филм.

  • МЛАДОСТ
    Два стара пријатеља, Фред и Мик, су на одмору у хотелу у швајцарским Алпима. Мик покушава да заврши сценарио за који верује да ће бити његов последњи велики филм, Фред не намерава да наставља своју музичку каријеру. Али, неко по сваку цену жели поново да га чује.
    YT link Трајање: 124 мин.
  • ДИВЉЕ ПРИЧЕ
    Рањиви у судару с реалношћу која се стално мења и изненада бива непредвидива, ликови овог филма прелазе ону танку линију која цивилизацију дели од варварства. Живот у модерном свету проузрокује стрес и депресију код људи, где неки од њих пуцају.
    YT link Трајање: 122 мин.
  • БУРЕК
    Комедија у којој на оригиналан начин, глумци из Грчке, Србије, Америке и са Кипра, кроз причу представљају свако свој народ, што и чини срж овог филма. У свему томе, свако од тих ликова упознаје неког новог ко му мења живот. А упознају се на порцији бурека.
    YT link Трајање: 90 мин.
  • ТРИ СРЦА
    Након што је пропустио воз, Марк упознаје и заљубљује се у Силви. Мимоилазе се на заказаном састанку, након чега Марк незнајући упознаје њену рођену сестру и заљубљује се не слутећи њихов поновни сусрет.
    YT link Трајање: 106 мин.
  • КЕРОЛ
    Радња се одиграва у Њујорку 1952. и описује предивну љубавну причу између две жене, о младој фотографкињи и њеној љубавној вези са старијом женом која пролази кроз тежак развод.
    YT link Трајање
  • МОЈ КРАЉ
    Након озбиљне незгоде на скијању, Тони је примљена у рехабилитациони центар. Зависна од медицинског особља и лекова против болова, она користи време да се осврне на турбулентну везу коју је имала са Ђорђом. Пред њом је тежак процес исцељења, физички рад који ће је, можда, коначно ослободити.
    YT link Трајање: 124 мин.
  • БРУКЛИН
    Дирљива прича о Еилиси, младој ирској имигранткињи, која проналази свој пут кроз Бруклин. Привучена обећањима Америке, напушта Ирску и удобност мајчиног дома и упућује се ка обалама Њујорка. Први окови носталгије брзо нестају  услед свеже романсе коју прекида њена прошлост.
    YT link Трајање: 112 мин.
  • С ОНЕ СТРАНЕ
    Пре 20 година Весна се с децом преселила у Загреб, бежећи од догађаја који су им готово уништили животе. Међутим, након једног неочекиваног позива, на површину ће испливати тајна коју је кроз све те године настојала сакрити.
    YT link Трајаење: 85 мин.
  • ПОД ЛУПОМ
    Филм је базаран на истинитом догађају из 2002. године, када тим упорних новинара Бостон Глобе-а почне да истражује наводе о злостављању деце у католичкој цркви. Њихова дугогодишња истрага покренуће талас револуција широм света.
    YT link Трајаење: 128 мин.
  • У ЛАВИРИНТУ ЛАЖИ
    Тужитељ Јоханн Радманн долази до докумената који ће помоћи да се покрене поступак против неких припадника СС-а који су служили у Аушвицу. Непријатељство против његовог рада ће га обесхрабрити. Готово је немогуће пронаћи пут кроз овај лавиринт; сви се чине укљученим или кривим.
    YT link Трајаење: 124 мин.
  • НЕСХВАЋЕНА
    Аријини себични родитељи, на ивици развода, сувише су заузети својим каријерама и ванбрачним авантурама да би на прави начин водили рачуна о њеним потребама. Пошто је избаце из куће, она коначно долази до ивице када је све што јој се дешава превише, па доноси неочекивану животну одлуку.
    YT link Трајаење: 104 мин.
  • МУЧЕНИЦЕ
    Десетогодишња Луси успева да побегне из изолованог складишта где је била заточена и мучена. Дубоко потресена свиме што јој се десило, она се бори са ужасним ноћним морама. Деценију касније налази породицу која ју је заробила и мучила. Приближавању истини, суочавају се са давно потиснутим ночним морама. Ако не побегну, судбина мученика их чека.
    YT link Трајаење: 81 мин.
  • ФРАНКОФОНИЈА
    Прошао је још један век на Старом континенту. Велике армије ударају на срце цивилизације и топови поново узимају свој данак. Усред масакра и рушевина нашла су се величанствена уметничка дела на која је потрошено бескрајно људско време И енергија. Она су сада угрожена.
    YT link Трајаење: 90 мин.
  • МОЈА МАЈКА
    Маргарита је редитељка и снима филм са славним америчким глумцем Беријем Хагинсом који јој приређује свакодневни пакао на сету. Далеко од снимања труди се да одржи свој живот под контролом упркос мајчиној болести и ћеркиној подивљалој адолесценцији. Једним догађајем њен живот се потпуно мења.
    YT link Трајаење: 107 мин.
  • СИЗИФ К.
    Сизиф је пастир који живи на обали реке. Усамљеник који упада у замку богова. Супротставља се свемоћном Зевсу и навлачи на себе његов бес. Освета богова чини се једноставном – послаће Смрт по Сизифа.
    YT link Трајаење: 95 мин.
  • ИСЦЕЉЕЊЕ
    Исцељење је прича о великој теми свих наших живота на Балкану, прича о процесу праштања, о времену које је потребно да би се опростило и о бремену одговорности за туђа недела, које свако од нас на својим леђима носи.
    YT link Трајаење: 90 мин.
  • ЖРТВОВАЊЕ ПИОНА
    Совјетска школа шаха је дуго била на врху и сматрало се да је Спаски непобедив, док Фишер није освојио са двадесет година америчко првенство. Филм приказује погоршање Фишеровог менталног стања, док његова манија да одржи концентрацију прелазе границу нормале толико да захтева да се све камере уклоне јер му бука одвраћа пажњу.
    YT link Трајаење: 114 мин.
  • АМАНЕТ
    У животу Тодора, који живи скромно са мајком, се наизглед случајно појављује Вишња трудна девојка којој очајнички треба његова помоћ. Њихов однос прераста у љубав, која се додатно компликује када Тодор одлучи да поврати везу са својим моћним оцем. Намећу се питања, ко је заправо Вишња и ко су негативци, а ко хероји, ако их има.
    YT link Трајаење: 90 мин.
  • ПОСЛЕДЊИ ВУК
    Млади интелектуалац из Пекинга, Чен Џен, одлази у монголске степе да живи са номадима. Он присваја младунче вука кога спасава од сигурне смрти. Међутим, кад одјек промена стигне из градова у степе, крхка равнотежа између људи и вукова бива нарушена. Традиционални начин живота пастира, као и пријатељство младића и вука, у опасности су да заувек буду уништени.
    YT link Трајаење: 121 мин.
  • РАСПРСКАВАЊЕ
    Рок легенда Меријен Лејн се опоравља на вулканском острву Пантелерија у Италији са својим партнером Полом када Хери, музички продуцент и њен некадашњи љубавник, стиже изненада са својом кћерком Пенелопи и нарушава им одмор, доносећи са собом експлозију носталгије од које се не може побећи.
    YT link Трајаење: 125 мин.
  • РАТ
    Цлауса Педерсен је предводник оружане снаге у Афганистану. Овај поштен и брижан ће у жару борбе загребати по танкој граници између принципа и протокола и донети одлуку која ће спасити војнике под његовим заповедништвом, али и оставити тешке последице за њега и његову породицу.
    YT link Трајаење: 115 мин.
  • МЕГИН ПЛАН
    Меги жели бебу, али није у стању да одржи било какву везу дуже од шест месеци. Упушта се у везу са Џоном, несрећно ожењеним интелектуалцем. Њен ентузијазам одваја Џона од његове жене, доминантне данске критичке теоретичарке и њих двоје се скрашавају и добијају кћи. Све се одвијало по Мегином плану – па зашто онда није срећна? Какву врсту сплетке ће сада смислити?
    YT link Трајаење: 92 мин
  • СВЕТА ЉУБАВ
    Сваке године, Бруно, обесхрабрени узгајивач стоке, посећује сајам агрикултуре у Паризу. Ове године његов отац Жан му се придружује, јер жели да коначно победе на такмичењу са њиховим биком Набукодоносором и убеди Бруна да преузме породични посао на фарми.
    YT link Трајаење: 101 мин.
  • КОНВОЈ
    Организовани на брзину, трговци покушавају да превезу велике количине кокаина из Шпаније у Француску. Гранична контрола их открива и паника ускоро преузима конвој. Опкољена са свих страна, група се растура усед моћнијег издајника и ривалског тима. Алекс, вођа банде, долази да спаси терет и своје људе.
    YT link Трајаење: 102 мин.
  • КИКИ ЉУБАВ ЈЕ БРЗА
    Организовани на брзину, трговци покушавају да превезу велике количине кокаина из Шпаније у Француску. Гранична контрола их открива и паника ускоро преузима конвој. Опкољена са свих страна, група се растура усед моћнијег издајника и ривалског тима. Алекс, вођа банде, долази да спаси терет и своје људе.
    YT link Трајаење: 102 мин.
  • АФЕРИМ
    Жандар Костадин и његов син прогоне „циганског роба“ који је побегао од свог господара, а сумња се и да је имао љубавну аферу с његовом женом! У потери, они срећу људе различитих националности и веровања, који имају предрасуде једни према другима. Кад пронађу одбеглог роба, авантура је далеко од завршетка.
    YT link Трајаење: 108 мин.
  • СУБУРА
    Мафијаш познат по надимку Самурај жели да мали градић у околини Рима претвори у нови Атлантик Сити. Успео је да на своју страну привуче корумпираног политичара, те су се сви локални мафијаши сложили да раде заједно ка испуњењу овог циља. Мир не траје дуго, јер дивљи рат између банди прети да уништи велики сан Самураја.
    YT link Трајаење: 130 мин.
  • RED RIDING HOOD
    Валерие је млада девојка разапета између два мушкарца- младића Петера и супруга  Хенрија којег су јој родитељи наменили. Одлучује побећи са Петером али онда породицу задеси велика трагедија. Вукодлак убија њену сестру. Открива и посебну повезаност са звери која ју неумољиво привлачи.
    YT link Трајаење:  100 мин.
  • ЗАШТИТНИК
    Бивши осуђеник Џон Линк, чија је шеснаестогодишња ћерка упала у проблеме са насилним дилерима дроге, игром случаја се враћа у “игру” на ивици закона и разума, како би заштитио своју отуђену ћерку и поново са њом успоставио родитељски однос.
    YT link Трајаење: 88 мин.
  • ОСТАВЉЕНИ
    Оно што је изгледало као обећавајуће путовање ка бољем животу постаје мучна борба за опстанак, када поремећен, наоружан осветник почиње да „лови“ групу ненаоружаних мушкараца и жена, миграната.
    YT link Трајаење: 94 мин.
  • ОТВОРЕНА
    Пријатељство Саре и Алисе престаје након што Сара исповеди своје пориве који премашују жеље тела. Под притиском околине, Алиса постаје отуђена, остављајући Сару да се бори са кошмарном усамљеношћу која поприма монструозан облик.
    YТ link Трајање: 75 мин.
  • ТИХИ ЗАЛИВ
    Неколико туриста нестаје током одмора на предивним плажама Ламанша. Озлоглашени инспектори Машин и Малфој откривају да је епицентар ових мистериозних нестанака Тихи залив, јединствени предео где се река Слек улива у море само када је плима висока.
    YT link Трајање: 122 мин.
  • ОПЕРАЦИЈА ХРОМИТ
    Пре покретања Операције Хромит, амерички генерал Даглас Мекартур шаље осам чланова корејског органа за комуникацију на тајни задатак, далеко иза граница Северне Кореје да изврше операцију X-Раy. Од ове операције зависи слетање на Инчон.
    YT link  Tрајање: 108 мин.
  • ЗГ 80
    Група навијача „Bad Blue Boys-a“ долази на утакмицу између НК Динамо и ФК Црвена Звезда где их очекују њихови тадашњи највећи ривали – Делије. Утакмица покреће низ догађаја који доводе до правог навијачког рата на улицама Београда.
    YT link Трајање: 90 мин.
  • МАКС СТИЛ
    Макс Стил је прича о тинејџеру Максвелу МекГрату и његовом другу ванземаљцу Стилу, који спајањем својих специјално турбо-енергичних моћи могу да створе осећајног суперхероја Макса Стила.
    YТ link  Трајање: 92 мин.
  • ДЕВОЈКА СА ФОТОГРАФИЈА
    Једној младој жени, која живи досадним животом у успаваном градићу Спирфиш, почињу да пристижу фотографије брутално убијене девојке.
    YТ link  Трајање: 95 мин.
  • ПОСЕБНА
    Група научника чувана гвозденим стражарским зидом од зомбија, покушава да открије спас за људску расу. Решење виде у малој групи деце хибрида друге генерације који су заморчићи су осуђени на смрт. Докторка Хелен Џастиноу реши да по цену живота спаси девојчицу Мелани уверена да је она та – посебна.
    YТ link Трајање: 111 мин.
  • ОПАСНА ЏЕЈН
    У центру приче филма је се Џејн Хамонд која је након серије напада од стране опасне банде Бишоп момци, успела да створи нови живот са својим мужем Билом.
    YТ link Трајање: 98 мин.
  • НАЈБОЉЕ ОД ЊИХ
    Са сталним падом морала становништва због бомбардовања Лондона 1940-те, млада сценаристкиња Кетрин одлучује да окупи тим глумаца како би подигла дух народа и инспирисала Америку да се придружи рату.
    YT link Трајање: 117 мин.
  • PETER HANDKE
    Филм представља документарни портрет живота и дела аустријског писца Петера Хандкеа, који је рађен на основу интервјуа, изјава и архивских снимака.
    YT link  Трајање: 89 мин.

  • АМИТИВИЛ: БУЂЕЊЕ
    У кући, где се Џоан преселила са троје мале деце, почињу да им се дешавају невероватне ствари – чудесан опоравак сина и ноћне море старије кћерке. Џоанина кћерка почиње да схвата да мајка није била искрена према њима и да су се уселили у озлоглашену кућу Амитивил.
    YT link Трајање: 85 мин.
  • ЈА, ДАНИЈЕЛ БЛЕЈК
    Данијел Блејк ради као столар већи део живота. Сада, по први пут, треба му помоћ од државе. Путеви му се укрштају са Кејти, самохраном мајком двоје деце чија је једина шанса да побегне из собе хостела у Лондону је да прихвати стан у граду удаљеном скоро 500 км.
    YТ link Трајање: 100 мин.
  • ИМАГИНАРИЈУМ ДОКТОРА ПАРНАСУСА
    У модерном Лондону путујући театар доктора Парнасуса пружа радозналцима прилику да, након што прођу кроз огледало, уђу у свет из своје маште.
    YТ link Трајање: 123 мин.
  • ДРУГА СТРАНА НАДЕ
    Друга страна наде је необична прича о пријатељству финског трговачког путника и сиријског избеглице. Најновији филм редитеља Акија Каурисмакија исијава топлину, људскост, емпатију и разумевање.
    YТ линк Трајање: 98 мин.
  • ПАРИЗ МОЖЕ ДА САЧЕКА
    Ана креће на пут до Париза са пословним партнером свог мужа. Оно што је требало бити седмосатни пут, претвара се у праву дводневну авантуру уз добру храну, вино, француски хумор, знаменитости и романтику, удахнули су јој нову страст за животом.
    YТ линк Трајање: 92 мин.
  • ФАТАЛНИ ИСХОД
    Заснован на истинитом догађају у Немачкој када су се два путничка авиона сударила због грешке контролора саобраћаја. Прича прати животе два потпуна странца које је повезала несрећа. Човека који у тој несрећи губи жену и ћерку и контролора чија грешка је узрок несреће.
    YТ линк Трајање: 94 мин.
  • ПОЗДРАВ ИЗ ФУКУШИМЕ
    У бекству од својих неостварених животних снова, млада Немица Мари путује у Јапан, у катастрофом погођено подручје Фукушиме. Тамо среће својеглаву Сатоми, последњу гејшу Фукушиме, која је себи утувила у главу да се врати својој разореној кући у забрањеној зони.
    YТ линк  Трајање: 108 мин.
  • ГРАД НЕУПАДЉИВЕ СВЕТЛОСТИ
    Томи Акхта се тек освешћује од јос једног мамурлука када његов наредни случај закуца на врата. Мелоди је проститутка која жели да пронађе своју пријатељицу Наташу, несталу без трага и гласа. Томијево путовање ка истини води га у скривене слојеве савременог Лондона.
    YТ линк Трајање: 124 мин.
  • НОЖ У НАШИМ ЛЕЂИМА
    Чад Катлер је син човека са кривичним досијеом, Колбија и био је одгајан да проведе живот као ловац и лопов који ствара проблеме полицији. Када његов син, Тајсон постане пунолетан, Чад се упушта у борбу са оцем око будуц́ности своје младе породице.
    YТ линк Трајање: 99 мин.
  • РАЈ
    Олгу током изненадне рације хапси нацистичка полиција због скривања јеврејске деце. У затвору упознаје Жила, француског нацистичког колаборационисту који је задужен за њен случај. Како време пролази и назире се пораз нациста, Олгина представа о рају се мења.
    YТ линк Трајање: 130 мин.
  • ТРГОВАЧКИ ПУТНИК
    Присиљени да напусте своју рушевну кућу, Рана и Емад унајмљују стан од једног од колега глумаца. Не знајући да је ту пре њих боравила жена лоше репутације они се усељавају. Један од бивших клијената свраћа у стан једне ноћи док се Рана купа сама у купатилу.
    YТ линк Трајање: 125 мин.
  • ОСЛОБОЂЕЊЕ СКОПЉА
    Кроз очи осмогодишњег Зорана проживљавамо сву суровост рата, сиромаштво, патњу, разгледамо слике окупираног Скопља, града који су Немци, уз помоћ бугарских савезника, окупирали 1942. године.
    YТ линк  Трајање: 110 мин.
  • НЕВИНЕ
    Матилда Булие је млади интерниста која ради у француском Црвеном Крсту. Једног дана, пољска часна сестра долази у болницу и моли Матилду да дође у самостан. Матилда открије да се више часних сестри, под трагичним околностима, налази у другом стању.
    YТ линк  Трајање: 115 мин.
  • ЉУБАВ ЈЕ ГОРКА
    Четири, наизглед, срећне жене одлучују да је време да промене свој живот. Агата је млада мајка која тражи уточиште у немогућој вези. Рената је фасцинирана сусетком Марзеном, бившом локалном мисицом. Марзенина сестра, Иза, је љубавница оца једног од својих ученика.
    YТ линк  Трајање: 104 мин.
  • ТОНИ ЕРДМАН
    Винфрид је заљубљен у живот и верује да се у животу треба више играти. Његова јединица Инес ретко када успева да проводи време са оцем због своје пословне каријере у Букурешту. Изненада, Винфред одлучује да је посети што се потпуно коси са њеним плановима.
    YТ линк  Трајање: 162 мин.