Nenaslovljeni dizajn (1)

ПИНГВИНЫ: КТО ОПОЗДАЕТ, ТОТ УТОНЕТ!

Понедељак, 18. децембар 2023. године у 20ч

ПИНГВИНЫ: КТО ОПОЗДАЕТ, ТОТ УТОНЕТ!

Семейный спектакль «Пингвины. Кто опоздает, тот утонет!» Увлекающая история о 3 пингвинах во время конца света. Сиротский уют 3 водоплавающих птиц нарушает Голубка, которая принесла весть о скором Всемирном Потопе. Нерасторопные друзья собираются покидать свою страну, но один из них этого не хочет и не верит, что мир в опасности, поэтому двум остальным придется его вызволять.
Энергичная комедия по Хуб «У ковчега в восемь» на русском языке (режиссер Дима Зенков) о ранимости, о том, как не ссориться, и что такое – экстренно покидать свою страну.
Режиссер: Дима Зенков
Играют:
Алексей Маслодудов
Лика Робакидзе
Анастасия Чех
Аня Макеева

Породични комични шоу
„Пингвини – Ко закасни, удавиће се!“

Фантастична прича о три пингвина за време смака света! Њихову свакодневну удобност нарушава Голубица  која доноси вест о скором Потопу. Тројица пријатеља се спремају да напусте своју земљу, али један од њих то не жели јер не верује да је свет у опасности, па ће друга двојица морати да га спасавају. Ова енергична комедија говори о рањивости, о томе како се не свађати али и шта значи када хитно морамо напустити родну земљу.

Nenaslovljeni dizajn (1)

Биоскоп Aкадемије 28! (2)

СПОНЗОРУША

Понедељак, 11. децембар 2023. године у 20ч

СПОНЗОРУША

Спонзоруша је израз који описује жену која као љубавница или девојка одржава везу са неким, обично старијим мушкарцем, а при чему јој је главни мотив материјална сигурност!

Ово је прича о Кокани (Исидора Грађанин/Оливера Бацић), девојци која долази у Београд из унутрашњости како би као и сви други пронашла неку бољу будућност и бржи пут до славе и новца. Налази Анђелка (Лепомир Ивковић), чувеног бизнисмена који се води правилима којима се данас у Србији многи воде – све је дозвољено свакоме ко има паре и моћ. Као и већина људи која се налази на овој функцији, живи двоструким животом и уз своју љубавницу Кокану преживљава другу младост и плаћа све њене хирове и лажи.

Биоскоп Aкадемије 28! (1)

Али у везу упада Шваба (Игор Дамјановић/Јанко Цекић), који је са Коканом имао љубавну аферу у риалитију. Да ли је Шваба као агресивни момак склон оружју и насиљу бољи, гори или исти као Анђелко који лаже и краде? Све то видеће у овој представи као и девојке које желе да буду познате, али не по памети и талентима већ минутима проведем на малим екранима у брукању и целе породице и околине, по голишавим фотографијама у новинама и ожењеним мушкарцима који финансирају њихове жеље.

Биоскоп Aкадемије 28! (2)

Играју:

Исидора Грађанин/Оливера Бацић
Лепомир Ивковић
Игор Дамјановић/Јанко Цекић

 

3bbc3ee0-76e2-4b0f-80de-b9e26c4f308f

ДО ГУШЕ У ПЕЛЕНАМА

 

ДО ГУШЕ У ПЕЛЕНАМА

Комедија ДО ГУШЕ У ПЕЛЕНАМА, нова је представа ИСПАД продукције, након веома успешне, и још увек игране и тражене комедије УДАЈ СЕ МУШКИ.

Подела комбинује искусне телевизијске глумце попут Катарине Вићентијевић коју публика памти по чувеним серијама Срећни људи и Породично благо (Заза, Дуда Пироћанка), Милана Чучиловића сталног члана Београдског драмског позоришта, као и комичаре који имају више представа у позоришној каријери које играју или су играли у региону и широм Србије Пеђу Дамњановића и Стефана Уроша Тешића (нпр. Удај се мушки, Глумица, Како и зашто убити мужа, Како сам се надала добро се/сам (нисам) удала).

Режију потписује Теа Пухарић која иза себе има већ десетак постављених комада са сјајним глумцима у различитим позориштима, текст је написала драматуршкиња Ружица Васић, а музика је оригинално компонована од стране ауторке Катарине Ранковић, па је комад обогаћен и сонговима.
Трајање представе је 90 минута, а жанровски је постављена као комедија.

Опис комада и реч аутора:
Шта да (НЕ) очекујете док чекате бебу?

„Чекамо бебу“ магично отвара врата родитељства. Иза тих врата је пут, посут дилемама готово целог живота. И све почиње управо том простом реченицом, парадоксално, јер управо „чекамо бебу“ означава почетак компликације односа са светом око себе, светом који би врло радо да помогне и подучи, да олакша и забави, светом са добрим намерама (а кад ћемо више научити да је пут до пакла посут баш њима).

Ана и Виктор су седам месеци избегавали утицаје од споља и просто уживали у чињеници да чекају бебу. А онда се умешала најближа фамилија, тачније – Викторова сестра Ирена. Она прави „Gender reveal“ журку која треба да открије пол детета, непромишљено занемарујући могућност да ће једна таква забава отворити Пандорину кутију, и покренути питања имена детета, лични однос према мушком/женском полу, њен однос према свом мужу Петру и животу који јој је наметнут, а Ану довести у прву озбиљнију дилему – треба ли да своју децу одгаја са инфантилним Виктором.

Луле, тренер будућим родитељима (заправо промотер и продавац Дојчила, мушке сисе) покушава да помогне као искусни познавалац пренаталних дилема. Уместо да само обави посао и оде са журке, Луле и сам завршава у породилишту, где ће ова урнебесна откривалица пола добити разрешење, а Луле постати неодвојив члан шире породице.

„До гуше у пеленама“ задире дубље у проблематику онога што може да се очекује док се чека беба, па кроз наличје нових трендова, добрих намера ближњих, родитељских страхова, право свакога да се меша у одлуке – комично покушава да одговори на питање какви су данас све то притисци на родитеље „почетнике“ и шта је стварно неопходно за „родитељски старт“. Јер, кад прође прва еуфорија, родитељи почетници ће овај пут ипак проћи сами.

У узбудљивом комаду који је избегао јефтине трикове, дневно-политиче активности, псовке, комад је итекако актуелан, са јасном критиком тренутка у којем се свет налази, те ће се публика и смејати, али и замислити над темом која је у комаду отворена.

Играју:
Катарина Вићентијевић, Милан Чучиловић, Стефан Урош Тешић , Предраг Пеђа Дамњановић и Исидора Милиновић.

Plakat _Gelato_

GELATO

Четвртак, 7. децембар 2023. године у 20ч

GELATO

Какве све то изазове превазилазе једна мајка и ћерка? На чему им се заснива однос и до које мере иде њихов сукоб мишљења? Различита временска раздобља, безброј животних лекција, много смеха и по која суза. У једној малој посластичарници њих две проживљавају низ комичних догадјаја и показују нам каква је то љубав измедју мајке и ћерке. Мушкарци, одрастање, тајне, неочекивани заплети и две жене које од свега праве комедију. Какав је то наизглед обичан живот који оне воде, погледајте у овој необичној комедији.

Plakat _Gelato_

Играју:

Мина Крстић
Неда Митровић
Вук Миливојевић

Улазнице у продаји на билетарници Академије 28 и онлине преко Инстаграм странице: @kartomat.rs

Резервације карата нису могуће.

 

385520512_2108759266183030_5397026341443224059_n

ДА ТИ КАЖЕМ – НОВЕ ПРИЧЕ

Недеља, 3. децембар 2023. године у 20ч

ДА ТИ КАЖЕМ – НОВЕ ПРИЧЕ

Представа „Да ти кажем – нове приче“ је директан повратак почетном ДНК Театра Улица. Као и прва представа (Да ти кажем) која је направила својеврстан темељ за све остале позоришне ликове и приче који су морали бити оживлијени и испричани од стране наших чланова, и овај пројекат се враћа тој публици, публици која је хтела да погледа тамо неки реалан живот на
сцени, живот који је тежак али у исту руку и леп, јер да није тежак питање је да ли би имао вредност и да ли би се уопште звао живот.

„Да ти кажем – нове приче“ су нови ликови, нова представа али исти универзум. И не, не морате да гледате први део да бисте разумели овај. Мада, погледајте и први део.

РЕЧ РЕДИТЕЉА:

„Правилно, логично, доследно, људски, мислити, хтети, тежити, деловати, стојећи на позорници“
– К.С. Станиславски

Можда највећи проблем овог текста био је дати му наслов. Да ил ставити број „2“ иза „Да ти кажем“ или у потпуности променити име? Како избећи питање: „Ако је ово наставак да ли могу да гледам само ову представу?“ И онда након ових питања обавезно следи „Зашто уопште писати наставак када „Да ти кажем“ има заокружену причу?“
Након тромесечног разматрања како да именујем наше најновије чедо, усудих се да на
сва питања одговорим једном цртицом и додам две речи: „Нове приче“.

И ето, кратка прича о порађању једног наслова који, ако буде имао срећу своје претходнице, можда неће постати омиљено дете, али може да буде оно најраздраганије, најнемирније, најживахније, оно што ће највише пута бити опоменуто и прекорено, али са којим ћемо сви хтети да се дружмо.

„Да ти кажем – нове приче“ прати пет паралелних прича, пет различитих судбина. Животне одлуке са којима се сусрећу јунаци су њихове, али и наше и самим тим публици дају простора за идентификациу и изненађење. Љубав, пороци и доношење екстремних животних одлука чине „Да ти кажем – нове приче“ посебном представом која ће дати све од себе да допе до сваког појединца који јој пружи прилику да је упозна.

Жанровски опредељена као драма, ова представа никако није она која због стила писања драмског дела губи животност у 21. веку, већ мудро користи трагичне ситуације ликова како би унела и благу нит хумора који кад се повеже са целом причом подиже доживљај на један виши ниво, дајући публици информацију да се на сцени управо у тренутку извођења дешава живот.

Новак Пулетић

385520512_2108759266183030_5397026341443224059_n

Улоге (по редоследу појављивања):
Муж – Алекса Сузић/ Никола Масал
Жена – Маша Котаранин/Сара Михајловиц
Друг 1 / Другарица 1 – Матеја Пјановић / Уна Нинић, Миа Јовановић
Друг 2 / Другарица 2- Матеја Јовановић, Никола Радуловић/ Миона Гујаничић
Праисторијски човек – Лука Драгојловић / Никола Ђокић
Праисторијска жена – Емилија Милановић / Јована Даутовић
Отац / Мајка – Никола Масал / Емилија Милановић
Син / Ћерка – Димитрије Голднер / Маша Ћирковић
Каматаш – Никола Ђокић / Лука Драгоиловић

Особа 1: Уна Нинић / Маша Котаранин
Особа 2: Миона Гујаничић / Димитрије Голднер
Особа 3: Јована Даутовић / Алекса Сузић
Особа 4: Сара Михајловић / Матеја Јовановић

Тон мајстор: Теодора Семић
Светло мајстор: Теодора Семић
Сценографија: Новак Пулетић
Костим: Новак Пулетић
Плакат: Растко Лулић
Асистенткиња режије: Теодора Бараћ
Текст и режија: Новак Пулетић

1500x900

ДИМА ЗИЦЕР

Педагогическое шоу

«Любить нельзя воспитывать»
Биоскоп Aкадемије 28! (33)

Часто родительство, вместе с теплом и любовью, приносит в нашу жизнь немало проблем. Необходимость воспитывать порой превращается в настоящее противостояние.
Но ведь можно и по другому- не бороться, не воспитывать, а просто любить!
Выступление Димы Зицера– это настоящее педагогическое шоу и праздник для всех неравнодушных родителей и педагогов !
В веселой форме найдём ответы на самые насущные и „неразрешимые“ вопросы.
•Как сделать совместную жизнь с детьми комфортной, яркой и счастливой?
•Как не мучать детей и самих себя?
•Как научиться лучше понимать себя и своих детей?
•Как научиться реагировать на надоевшие ситуации по-новому?
•Как начать наконец-то получать от отношений с ребёнком настоящее удовольствие?

Организаторы: Profconcerts

5

ДР

„ДР“ Нушић

У години јубилеја, 85 година од Нушићеве смрти, у Београду је изашла представа „Др“.

Нушић је био најбољи познавалац нашег менталитета и зато су његови комади актуелни у сваком тренутку, већ више од 140 година.

2

Представа „Др“ на један изразито духовит начин приказује породицу једног имућног човека, који по сваку цену жели да од лењог и бахатог сина направи доктора филозофије, који је диплому стекао у Швајцарској.
Али, његов сан се полако урушава кад из Свајцарске стигне професор са универзитета, али и још једно изненадјење, по имену Пепика.

3

Животу Цвијовића игра првак Народног позоришта у Београду – Владан Гајовић.
Уз њега су и Весна Станковић, глумица ЈДП-а, Миљана Кравић из Кикиндског позоришта, као и млади, веома даровити и већ афирмисани глумци Немања Стаматовић, Јована Миловановић и Огњен Никола Радуловић.

Драматизацију и режију потписује Весна Станковић.
Костим и сценографију креирала Јасмина Дугић.
Композитор је Владимир Прерадовић- Лорд
Сценски покрет – Небојша Станковић.

Akademija28 27 октября 2000 (1)

ГОРОД ПОТЕРЯННЫХ ЛЮДЕЙ

ГОРОД ПОТЕРЯННЫХ ЛЮДЕЙ
„Град несврстаних људи“

 

Авторский спектакль «Город потерянных людей» – история о шести незнакомцах. Об уютных кофейнях в холодном городе. О высоких крышах. Пьеса о любви.

Ауторска представа „Град несверстаних људи“ прича је о шесторо странаца. О удобним кафићима у хладном граду. О високим крововима. Представа о љубави.

Akademija28 27 октября 2000 (1)

Карте није могуће резервисати
Билеты можно купить онлайн через Инстаграм: kartomat.rs

Бр. тел. билетарнице: 011/3616-020

379571520_283528344465289_1809735712237775646_n

МАГИЧНИ ДЕТЕКТИВ СТРАХИЊА

МАГИЧНИ ДЕТЕКТИВ – МАЂИОНИЧАР СТРАХИЊА

ПРВА РЕПЕРИЗА!

 

🔍🕵️‍♀️ Постаните део најузбудљивије магично-мистичне авантуре у представи “Магични детектив Страхиња” која ће очарати и децу и одрасле!

Нестанак милион евра из банке је мистерија која тресе град, а тајанствени лопов је још увек на слободи! 💰

Полиција је остала без решења, али чувени Мађионичар Страхиња има идеју! Он позива вас да постанете део екипе магичних детектива и да сви заједно пронађемо лопова и приведемо га правди! 🕵️‍♀️

Оно што је најузбудљивије – лопов је последњи пут виђен на улазу у позориште и негде је међу нама! Ко делује сумњиво?! Да ли сте приметили нешто необично?! Да ли се у позоришту крију трагови?! 🎭🤯

379571520_283528344465289_1809735712237775646_n
Уз много квалитетног хумора, потпуно нових трикова и илузија и интеракције на сцени, пратићемо трагове и покушати да постанемо најбољи детективи у граду! 🕵️‍♀️

Сада је ваша шанса да покажете храброст, јер свако од вас има кључну улогу у проналаску лопова! 🧩 Биће потребна ваша сналажљивост, размишљање, брзина и разоткривање магичних загонетки, како би пронашли лопова и украдени новац! 💰🔍

Правда чека на вас! Не пропустите ову незаборавну прилику да постанете прави детективи у овој интеактивној магичној авантури за све узрасте! 🕵️‍♀️

🎟️ Карте у продаји на благајни Академије 28, на Картомат.рс и на Тицкетс.рс
ПРЕДСТАВА ЈЕ НАМЕЊЕНА И ДЕЦИ И ОДРАСЛИМА

Gruja plakat

ГРУЈА

Понедељак, 04. децембар 2023. године у 20ч

ГРУЈА

монодрама

 

Шта се догоди када Груја, казанџија, умре непланирано и без најаве али стицајем околности добије способност да посматра сопствену сахрану, реакцију својих најближих и оних који му нису били наклоњени?! Урнебесна комедија глумца Драгана Боже Марјановића! Представа се изводи на јужњачком дијалекту, карактеришу је неочекивани обрти и живописно осликавање менталитета нашег народа.

Gruja plakat

Они који су већ гледали неку од ранијих Божиних монодрама (а било их је већ четрнаест… “Др Фелер”,“Закасотина”, “Ја Алекса”, “Сам против Нато”, “Роки 1,2,3,4,5” итд…) знају да могу да очекују представу која ће им вратити осмех на лице и која ће им остати у мислима и када изађу из позоришта.

Текст: Зоран Мијаљевић
Игра: Драган Божа Марјановић
Жанр: Комедија
Трајање: 55 минута

Perverzije u Čikagu plakat

ПЕРВЕРЗИЈЕ У ЧИКАГУ

Субота, 02. децембар 2023. године у 20ч

ПЕРВЕРЗИЈЕ У ЧИКАГУ

Чикаго седамдесетих. Време сексуалне револуције, диско музике, психоактивних супстанци, разврата, блуда али и љубави. Два најбоља друга упознају у кафићу две девојке. Случајни сусрет покренуће лавину емоција и отворити пандорину кутију скривених тајни.

Уз прегршт диско хитова седамдесетих, урнебесних кореографија и сталним поигравањем истине и лажи, комедија “Перверзије у Чикагу” , за коју се већ двадесет година тражи карта више, представља одличан избор да се опустите и уживате у позоришту.

Perverzije u Čikagu plakat

Текст: По мотивима Д. Мемета
Играју: Драган Божа Марјановић, Игор Дамњановић, Исидора Грађанин, Биљана Митровић
Жанр: Комедија
Трајање: 85 минута

IMG-3197

КАКО САМ СЕ НАДАЛА, ДОБРО СЕ НИСАМ УДАЛА

Петак, 8. децембар 2023. године у 20ч

КАКО САМ СЕ НАДАЛА, ДОБРО СЕ НИСАМ УДАЛА

Романтична комендија „Како сам се надала, добро се (ни)сам удала“ са нашим прослављеним комичарима Наташом Аксентијевић и Пеђом Дамњановићем у главним улогама, говори на духовит и допадљив начин о животном путу једне сасвим обичне жене у потрази за савршеном љубављу и типичним мушкарцима које је на том путу сусретала.

IMG-3197

Духовит и помало трагикомичан текст Душана Јанковића подсећа све нас на свакодневне проблеме, изазове и велика задовољства кроз које у потрази за идеалном везом пролазимо. Представа која ће вас терати до суза, што од смеха што од сентименталности, гарантује одличан провод после кога ћете се сигурно осећати добро, и схватити да без обзира кроз шта сте пролазили у животу нисте погрешили.

Играју:
Наташа Аксентијевић
Предраг Пеђа Дамњановић

ЛАВ И МИШ

348384360_800660788358227_5187869968739272663_n

Представа „Лав и миш“ ослања се на оригиналну басну и говори о томе како су се лав и миш после непријатељства ипак спријатељили. Поред занимљивих кореографија, представа је интерактивног типа где уз шаљиве заплете идемо ка поенти представе да и „најмањи пријатељ може бити користан“. У представи играју Тања Дамјановски, балерина и Предраг Коларевић, глумац.
Малишани од глумаца откривају колико доброчинство значи свима без обзира на то да ли су велики или мали, слаби или јаки.
Како се ради о музичкој басни ова представа представља једну алегорију која осликава људске нарави, прожету познатим нумерама класичне музике.
Да ли ће лав дозволити мишу да једе његову храну, какав ће споразум између њих настати, ко ће кога убедити, како ће миш спасити лава од ловаца, да ли ће на крају ове две животиње постати пријатељи остаје да се види на крају ове комедије за децу.
Представа је поучна, комуникативна и интерактивна, глумци имају дивне костиме, маске и лутке које је направио професионални луткар Зоран Стојановић Ћуле. Текст и режију потписује Предраг Коларевић. Продукција „Арс Лонга“ у сарадњи са УГ „Шарени сунцокрети“

1

ВЕЧЕРЊА РУЖА

 

ВЕЧЕРЊА РУЖА

Три трагичне приче. Три судбине. Три девојке које живот није штедео. Хелена, Ружица и Светлана. Младе, лепе и несрећне. Једини њихов грех је што су веровале погрешним, али блиским људима, што их је одвело право на бесповратни пут у пакао – постале су жртве трговине људима.

У овој представи жртве имају своја имена, имају своја лица, што нам дозвољава да се повежемо са њима у тешким животним причама које су их задесиле. У животу, у нашој околини, то су лица безброј безимених жена које срећемо у продавницама, на улици или у свом комшилуку.

Трговина људима и принудна проституција је једна од најраспрострањенијих облика криминалне делатности.

Ово је тема о којој не би требало гласно да се прича, већ да се вришти о њој, да нам се свима уреже у свест, да нас све колективно пробуди . Да нас освести. Да нам лупи један колективан друштвени шамар, да бисмо постали барем мрвицу одговорнији и опрезнији у овом данашњем свету у коме живимо, у свету искривљених вредности.

Представа нас све, појединачно, позива на личну и друштвену одговорност која је у нама успавана.. Сад је тренутак да нам се упали црвени аларм у глави да се ове ствари не дешавају само другима ! Дешавају се свима.

[layerslider id=“89″]

АУТОР ТЕКСТА: по мотивима романа „Изгубљене у магли“, Владе Арсића

ДРАМАТИЗАЦИЈА И РЕЖИЈА:  Наташа Радоњић

УЛОГЕ:

Јована Петровић – ХЕЛЕНА
Надица Спасојевић– РУЖИЦА
Јована Јовић – СВЕТЛАНА
Игор Миликић – ЕКРЕМ ЈАКУПИ
Владимир Јоргић –МИХАИЛО ЂОРЂЕВИЋ  МИКИ
Алекса Денић – АРИФ
Марина Мардер – КАТАРИНА АЛЕКСАНДРОВНА ВОЛКОВ
Драгиша Павлашевић – ИНСПЕКТОР АНДРИЈА КАШИКОВИЋ
Александар Јовановић – ДАНИЕЛ
Ђорђе Накић – УРОШ МЕШТАР
Кристина Димитријевић – ТОДОРКА
Анета Перишић – ВИШЊА
Јана Стојчић– МЕДИНА
Жељко Шкобаљ –КФОРОВАЦ

ПЛЕСНЕ КОРЕОГРАФИЈЕ: Лариса Радоњић, Милош Матић, Алекса Денић, Никола Шнеп

ТРАЈАЊЕ: 100 МИНУТА 

ТЕХНИЧКА ПОДРШКА:

ДИЗАЈН ЗВУКА: Зорана Пејић
ДИЗАЈН СВЕТЛА:Николина Ђукић
ВИДЕО ПРОЈЕКЦИЈА:Никола Шнеп
ВИДЕО ДИЗАЈН:Аета Перишић, Александар Радојковић
КОРЕОГРАФИ: Лариса Радоњић, Милош Матић
ДИЗАЈН КОСТИМА:Јелена Васиљевић, Светлана Васиљевић
СЦЕНОГРАФИЈА, ИЗБОР И ДИЗАЈН МУЗИКЕ : Наташа Радоњић

        

Instagram post

ХУМАНИТАРНА ПРЕДСТАВА ВИТЕЗ КОЈА У ВЕЛИКОЈ АКЦИЈИ

Недеља, 2. април 2023. године у 16ч

ВИТЕЗ КОЈА У ВЕЛИКОЈ АКЦИЈИ
ХУМАНИТАРНА ПРЕДСТАВА

 

Представа „Витез Која у великој акцији“ одржаће се 2. априла у 16 часова у Академији 28.
Уместо карте, улазницу ће представљати једна или више донираних књига. Нових или старих. Књиге могу бити из приватне библиотеке, књижаре, средње школе. Могу бити уџбеници, школска лектира, или једноставно књига која вам више није потребна, или сте је прерасли.

У сарадњи са Сконусом организујемо хуманитарну акцију „Студенти за будуће студенте“. Циљ ове хумантиране акције је прикупљање књига за нову библиотеку на Косову и Метохији, која ће представљати центар окупљања деце у нашој аутономној покрајни.
Овим путем Вас позивамо да дођете и будете део ове хуманитарне акције која ће поред осмеха малишана присутних на представи, измамити многе осмехе на лицима деце са Косова и Метохије!

Један од главних квалитета представе је што се кроз низ смешних ситуација, на непосредан и деци интересантан начин, указује на важност пријатељства и лепог понашања. Витез Која и Црни витез ће се, између осталог, надметати у различитим вештинама, као што су: мозгалице, борба мачевима и каваљерство. Витез Која ће покушати да на витешком турниру победи Црног Витеза Болета и да ослободи принцезу Милу, а да ли ће у томе и успети сазнаћете на сцени Академије 28!

Vitez-Koja-6

Vitez-Koja-4

РЕЖИЈА
Игор Дамњановић

СЦЕНАРИО
Мина Алексић и Биљана Митровић

ИГРАЈУ
Биљана Митровић (Принцеза Мила)
Дејан Стојаковић (Црни витез Боле)
Милан Пајић (Витез Која)
Владимир Поповић (Млата Замлата)

PLAKAT

ВЕСЕЛИ САОБРАЋАЈ

ШТА ДЕЦА ЗНАЈУ О САОБРАЋАЈУ?

 

Прилике указују да је неопходно да се деца од малих ногу едукују у саобраћају. Важно је да се науче да не претрчавају улицу, зауставе се пред семафором и савладају основна правила у саобраћају. У то име едукујмо малишане представом „Весели саобраћај“, која је резервисана је за игру, квиз и песму, где се деца на духовит и забаван начин едукују и памте основне саобраћајне знаке. Током представе организован је квиз кроз који уче саобраћајне знакове. Представа је настала по тексту Тодета Николетића, писца за децу и добитника многобројних награда. Текст написан у стиху комичан је, забаван и лако допире чак и до најмлађе публике.

thumbnail (1) thumbnail

image_6483441 (1)

ПОЛА – ПОЛА

ПОЛА – ПОЛА

 

Ако позориште треба да буде огледало друштва, онда је ова представа најбољи пример. У њој се траже одговори на питања која неретко себи постављамо, од оног „зашто се нешто баш мени догађа“, па до „јесам ли усамљен, тужан, успешан…“
Ова необична прича заснована је на истраживању феномена развода брака у нашој култури. Текст се темељи на социолошким и психолошким студијама и истинитим причама. Какве грешке родитељи праве ако се не посвете деци на прави начин и како их заштити у таквим ситуацијама је још једно питање на које тражимо одговоре. Деца могу да буду другачија и боља од својих родитеља.
Ова питања не дотичу само тинејџере, иако су код њих интензивније, она нас прате целог живота, чак и када о њима ћутимо. Позориште нас тера да се са њима суочимо.

image_6483441 (1)

Улоге:
Тања – Марта Мацут
Андреј – Алекса Денић
Тањина мама – Милица Малетић
Тањин тата – Игор Миликић
Андрејева мама – Кристина Димитријевић
Андрејев тата – Драгиша Павлашевић
И Наратор – Лара Стојчић
ИИ Наратор – Марина Китановић
ИИИ Наратор – Катарина Божић
Старија Тања – Анета Перишић
Старији Андреј – Душан Дамљановић
Социјални радник – Зорана Пејић
Зорица – Јована Јовић
Дијана Сарић – Теодора Томић

Аутор: Милена Миња Богавац
Режија: Наташа Радоњић

Театар 011

Nenaslovljeni dizajn

ФАЈРОНТ

Четвртак, 2. март 2023. године у 20ч

ФАЈРОНТ

Када је време за “фајронт” у друштву у коме се вреднују само социјално привилеговани, имућни и популарни? Успех по сваку цену је императив. Неосетљивост на туђе проблеме настаје као последица страха за сопствену егзистенцију.
Све је мање љубави, а појединци су све више усмерени на себе, своје жеље и потребе, а све мање на друге људе. Као да други људи више нису тако важни као некада. На њих се гледа кроз призму користи, као на предмет који само служи задовољењу краткотрајне жеље. Као да је људско друштво постало велики супермаркет у којем узимамо људе да бисмо их користили, а онда их враћамо уз рекламацију и узимамо неке друге људе.
Крајње је време да гласно кажемо “ФАЈРОНТ” таквом друштву јер императив људске цивилизације мора бити човек који чује другог човека!

1200x650 slajder

Аутор текста: Пеђа Трајковић

Играју:
Обрад Срећковић – Владимир Јоргић
Кафеџија – Јована Петровић
Студент – Милош Матић
Новинарка – Теодора Томић
Сељанка – Зорана Пејић
Оџачар – Лука Вукомановић
Маца – Лариса Радоњић
Патриота – Алекса Денић
Девојке из снова – Ана Калинић, Јована Јовић

Дизајн тона: Николина Ђукић
Дизајн светла: Матеја Бугарин
Режија и избор музике: Наташа Радоњић

Продукција: ТЕАТАР 011

Карте није могуће резервисати
Бр. телефона билетарнице: 011/3616-020

IMG-1be97b4e0ddcc8f0bd37152a23474c0b-V

Монодрама „План“

 

План

 

Прича која нас враћа у период Другог светског рата, доба за време окупатора (1942). Ово историјско дешавање, из свог угла, прича нам један од логорских затвореника, Ром Омер Муратовић.
Ова монодрама обухвата догађаје смештене у последња три дана боравка у заточеништву: прављење плана за бекство из логора, одлазак у партизане и смрти.
Омер је личност која представља сваког логораша, преживелог или стрељаног.

Текст/режија/сценски покрет/игра: Светислав Марковић

IMG-1be97b4e0ddcc8f0bd37152a23474c0b-V

 

15

ЧОРБА ОД КАНАРИНЦА

 

ЧОРБА ОД КАНАРИНЦА

Десет година на сцени!

Јеца и Меда се воле. Воле се већ тринаест година, искрено и потпуно. Јеца жели да се венчају како би се волели још више. Меда никако не жели да се венчају, како се не би после волели мање. Пет минута пред заказан термин у општини, њих двоје проналазе компромис – у тих пет минута ће се играти брака, видети како им иде и онда одлучити.

Кроз овај једноставан, духовит заплет, Милош Радовић се маестрално поиграва свим архетипским ситуацијама које носи један мушко-женски однос. Аутор успева немогуће – да кривицу и заслуге подели на равне части, притом вешто и опрезно играјући на танкој ивици између динамичне комедије и нежне мелодраме.

[layerslider id=“86″]

Ова, друга по реду београдска поставка „Чорбе од канаринца“ доноси једно савремено читање Радовићевог текста из’98., прилагођено данашњим паровима и њиховим мукама.Ипак, оно што је ван времена јесте тај стални сукоб између оптимисте и песимисте, ентузијасте и „хејтера“, занесењака и прагматичара, романтика и циника.

Тај сукоб уопште и не би био толико смешан и забаван, да то двоје вечитих противника нису неизлечиво заљубљени једно у друго. На крају крајева, „Чорба од канаринца“ јесте комад о љубави.
Сташа Копривица

Продукција: агенција „Colonna“ и „Impressario“

Текст: Милош Радовић
Режија: Сташа Копривица

Играју:
Мина Лазаревић
Љубомир Бандовић

Сценограф: Борис Максимовић

thumbnail (2)

Александра Радоњић у Клубу Академије 28

Александра Радоњић у Клубу Академије 28!

У суботу, 17. децембра у 22ч у Клубу Академије 28 наступиће Александра Радоњић.
Александра (Асија) Радоњић (вокал и гитара) износи широку палету жанрова из светске музичке баштине на четрдесет и четири језика, настојећи да публику упозна са различитим културама и да донесе угођај ванвремености и ванпросторности, те да укаже на неке од исконских вредности човечанства.
Репертоар сачињавају песме старе и до две хиљаде година, традиционална музика разних поднебља, затим боемски класици и џез стандарди.
Самостално започевши ову музичку причу пре 15 година, Александру су управо песме и одвеле на путовања, те је била препозната и пред изворним говорницима, наследницима и познаваоцима како традиционалне, тако и савремене музике на њиховом матичном тлу.
Наступала је у разним уметничким поставама, позоришним представама, филмовима, фестивалима, одржала много концерата самостално и у сарадњи са домаћим и страним уметницима.

Музички динар + гардероба– 250 дин по особи.

Инфо и резервације на број 011/3619-342.

2

ЈЕ Л’ ИМАШ ГРАМ?

 

ЈЕ Л’ ИМАШ ГРАМ?

Специфична и несвакидашња представа, рађена по мотивима књиге “Питај Алису: Дневник једне наркоманке”, говори о проблемима злоупотребе психоактивних супстанци код младих. Међутим, дрога више није проблем непознатих и неснађених људи у мрачним хаусторима. Актери ове тешке представе покушаће да дају одговоре на многобројна питања која нису везана искључиво за дрогу – већ и за животе младих данас у ширем смислу.

Тинејџерка Алиса, долази у велики град како би наставила школовање. Ту упознаје ново друштво које ће је довести до ивице живота и смрти. Алиса је обична девојка, која нема породичне проблеме, живи са родитељима, који су успешни просветни и универзитетски радници. Не одраста у сиромашној породици, родитељи брину о њој, али и поред свега суочава се са ризиком који је води директно у смрт.

Представа „Је л’ имаш грам?“ је аутетнтична, директна и тешка, након које ниједан гледалац не може да остане равнодушан. Она говори о свим мрачним странама ноћних излазака у данашњим временима. Намењена је младој публици од 14 година па на више.

[layerslider id=“85″]

Трајање представе: 70 минута.

Драматизација: Ненад Радовић
Сарадник: Ђорђе Косић
Глумци: Чланови Студија Центар
Режија: Василије Крстић, Нађа Марјановић
Продукција: Ангажман Фест/Студио Центар

За узраст преко 14 година.

svlacenje

СВЛАЧЕЊЕ

СВЛАЧЕЊЕ

ХИТ представа по тексту Мирјане Бобић Мојсиловић, савремена је комедији о људским наравима, за коју ауторка уједно потписује и режију, а у којој се подсмеху излажу многи концепти данашњице. Радња комада смештена је у модни салон у који, зарад радикалног мењана сопственог изгледа, долази једна средовечна жена. У комедији која се бави истинама, лажима, општим местима наше свакодневице и браком, догађа се истовремено и драма између две жене, стилистискиње и клијенткиње, за које се испоставља да су повезане на несвакидашњи начин и да ништа није онаквим каквим се на почетку представе чини…

“Овде се ради о облачењу, пресвлачењу и свлачењу, у буквалном али и у преносном смислу. Ко ће бити обучен, ко свучен, а ко пресвучен, остаје публлици да одлучи”, речи су Мојсиловићеве чија је ово шеста позоришна представа по реду (Сузе су О.К, Верица међу шљивама, Позови М ради ужитка, Погоди ко долази на вечеру, Последња шанса).

ИГРАЈУ

Јелица Сретеновић и Катарина Жутић

Текст и режија: Мирјана Бобић Мојсиловић
Продукција: Агенција Импресарио

278282245_4990826824299999_8640929777010257264_n copy

МАГИЧНА КОМЕДИЈА

Петак, 15. децембар 2023. у 19 часова

Магична комедија

Представа је заснована на врхунској магији и квалитетном хумору!

Страхињин јединствен интерактиван приступ омогућиће деци да буду мађионичари на сцени, а на крају ће добити и магични поклон!

Од првог до последњег минута и старија и млађа публика ће седети ивици столице и без даха гледати илузије у којима никада неће знати шта ће се десити следеће!

278282245_4990826824299999_8640929777010257264_n copy

ИЛУЗИЈЕ И ЕФЕКТИ: Видећете телепортацију предмета, опасне трикове као што су хватање метка у лету, ослобађање из ланаца, читање мисли, трик са 100 рубикових коцки, као и Страхињину чувену тачку левитације предмета. Пред вашим очима ће падати снег, летеће ватрене кугле, а новчаница некога из публике ће се претворити у 100 евра. Наравно поред свега овога чека вас још много изненађења!
Псссст! Имаћемо и специјалног госта из шешира.

  • У цену улазнице је укључен и један онлине трик! Тајни мађионичарски видео добијате на крају представе. Уз помоћ њега ћете и ви на кратко видети како је то бити мађионичар! 😃

👉🏼 ВРЕМЕ ЈЕ ДА ОПЕТ ПОВЕРУЈЕТЕ У МАГИЈУ!

🎟 Карте су доступне у на благајни Академије 28! Пожурите!