1

ВЕЧЕРЊА РУЖА

 

ВЕЧЕРЊА РУЖА

Три трагичне приче. Три судбине. Три девојке које живот није штедео. Хелена, Ружица и Светлана. Младе, лепе и несрећне. Једини њихов грех је што су веровале погрешним, али блиским људима, што их је одвело право на бесповратни пут у пакао – постале су жртве трговине људима.

У овој представи жртве имају своја имена, имају своја лица, што нам дозвољава да се повежемо са њима у тешким животним причама које су их задесиле. У животу, у нашој околини, то су лица безброј безимених жена које срећемо у продавницама, на улици или у свом комшилуку.

Трговина људима и принудна проституција је једна од најраспрострањенијих облика криминалне делатности.

Ово је тема о којој не би требало гласно да се прича, већ да се вришти о њој, да нам се свима уреже у свест, да нас све колективно пробуди . Да нас освести. Да нам лупи један колективан друштвени шамар, да бисмо постали барем мрвицу одговорнији и опрезнији у овом данашњем свету у коме живимо, у свету искривљених вредности.

Представа нас све, појединачно, позива на личну и друштвену одговорност која је у нама успавана.. Сад је тренутак да нам се упали црвени аларм у глави да се ове ствари не дешавају само другима ! Дешавају се свима

1

По мотивима романа „Изгубљене у магли“, Владе Арсића
Драматизација и режија: Наташа Радоњић
Продукција ТЕАТАР 011, 2023. година

veliki-talas-1 (1)

ВЕЛИКИ ТАЛАС

ВЕЛИКИ ТАЛАС

 

thumbnail (2)

Редитељ Ненад Гвозденовић о представи:

Дуња и Марко су, после дугогодишњег забављања, одлучили да ступе у заједнички живот, али су запели код питања “Где?”. Дуња живи са баком у стану од 150 квадрата. Ове комедије не би ни било да се Марко свиђа баки Наталији…али, авај! Ни бака ( Наталија), ни њена ћерка Даша (Дуњина тетка) не могу Марка “очима да виде”! На Дуњин предлог да се Марко, ипак, досели код њих, Наталијин одговор је више него јасан: “Само преко мене мртве!” Да се не би “венчали у старачком дому”, Дуња смишља план како да приволи баку и тетку да прихвате Марка као изабраника њеног срца! Да ли ће, или још боље, како ће реализовати свој план, сазнаћете у неких сат и по, уживајући у представи “Велики Талас”!
Представа је премијерно изведена 13.12.2014. године и до сада је имала преко 100 извођења у земљи и иностранству.

Играју:
Љиљана Стјепановић
Татјана Бошковић
Лана Аџић
Стеван Пиале
Павле Пекић
Раде Марковић

Карте није могуће резервисати
Бр. тел. билетарнице: 011/3616-020

339189362_778392393938219_1068962879532170017_n

ЦРНОГОРАЦ У КРЕВЕТУ

 

ЦРНОГОРАЦ У КРЕВЕТУ

Представа „Црногорац у кревету“ бави се црногорским начином живота и обичајима, те описује живот једног живот једног просечног црногорског брачног пара.

Њен аутор и један од двоје ликова на сцени, Пеђа Шушкавчевић је симбол црногорске комедије па тако и ова представа једна је од гледанијих током година извођења.

Играју:

Ана Шимунџа-Селски
Пеђа Шушкавчевић

340276047_2560153730950019_258641334294084804_n

337101183_2374741039364466_6537993744587860849_n

БЕЗ ЊЕ

 

БЕЗ ЊЕ

Вера је упознала два мушкарца свог живота. Петра и Ивана. Петар јој је муж, а Иван љубавник са којим живи паралелно око 10 година. Након што Вера умре, изненадно, али природном смрћу, Петар налази писмо које је она написала за Ивана. Петар одлучује да пронађе Ивана како би сазнао да ли је његова жена водила дупли живот. Оно што ће му Иван испричати о Вери, промениће му живот, а и сећање на своју жену.

337101183_2374741039364466_6537993744587860849_n

О ПРЕДСТАВИ/РЕДИТЕЉСКА ЕКСПЛИКАЦИЈА

Мелодрама с комичним елементима. Вера је на почетку комада умрла, али се преко двојице мушкарца, са којима је била, ми сећамо ње. Сећамо се зашто је варала мужа, зашто је изабрала новог партнера и сазнајемо на крају, чије је дете које је оставила за собом у браку. Њихов мелодрамски однос видећемо и преко страсти која је неугасива. Љубавни троугао је данас актуелан, али је љубавни троугао на неки начин увек био једна од линија љубави. Представа “БЕЗ ЊЕ” ће открити шта жену привлачи мушкарцу, зашто другог мушкарца воли, а даће одговор и на неодговориво питање, ко је „крив“ за превару у браку ? Муж, жена или онај трећи ?

Трајање представе 1:15h

 

Instagram post

ХУМАНИТАРНА ПРЕДСТАВА ВИТЕЗ КОЈА У ВЕЛИКОЈ АКЦИЈИ

Недеља, 2. април 2023. године у 16ч

ВИТЕЗ КОЈА У ВЕЛИКОЈ АКЦИЈИ
ХУМАНИТАРНА ПРЕДСТАВА

 

Представа „Витез Која у великој акцији“ одржаће се 2. априла у 16 часова у Академији 28.
Уместо карте, улазницу ће представљати једна или више донираних књига. Нових или старих. Књиге могу бити из приватне библиотеке, књижаре, средње школе. Могу бити уџбеници, школска лектира, или једноставно књига која вам више није потребна, или сте је прерасли.

У сарадњи са Сконусом организујемо хуманитарну акцију „Студенти за будуће студенте“. Циљ ове хумантиране акције је прикупљање књига за нову библиотеку на Косову и Метохији, која ће представљати центар окупљања деце у нашој аутономној покрајни.
Овим путем Вас позивамо да дођете и будете део ове хуманитарне акције која ће поред осмеха малишана присутних на представи, измамити многе осмехе на лицима деце са Косова и Метохије!

Један од главних квалитета представе је што се кроз низ смешних ситуација, на непосредан и деци интересантан начин, указује на важност пријатељства и лепог понашања. Витез Која и Црни витез ће се, између осталог, надметати у различитим вештинама, као што су: мозгалице, борба мачевима и каваљерство. Витез Која ће покушати да на витешком турниру победи Црног Витеза Болета и да ослободи принцезу Милу, а да ли ће у томе и успети сазнаћете на сцени Академије 28!

Vitez-Koja-6

Vitez-Koja-4

РЕЖИЈА
Игор Дамњановић

СЦЕНАРИО
Мина Алексић и Биљана Митровић

ИГРАЈУ
Биљана Митровић (Принцеза Мила)
Дејан Стојаковић (Црни витез Боле)
Милан Пајић (Витез Која)
Владимир Поповић (Млата Замлата)

PLAKAT

ВЕСЕЛИ САОБРАЋАЈ

ШТА ДЕЦА ЗНАЈУ О САОБРАЋАЈУ?

 

Прилике указују да је неопходно да се деца од малих ногу едукују у саобраћају. Важно је да се науче да не претрчавају улицу, зауставе се пред семафором и савладају основна правила у саобраћају. У то име едукујмо малишане представом „Весели саобраћај“, која је резервисана је за игру, квиз и песму, где се деца на духовит и забаван начин едукују и памте основне саобраћајне знаке. Током представе организован је квиз кроз који уче саобраћајне знакове. Представа је настала по тексту Тодета Николетића, писца за децу и добитника многобројних награда. Текст написан у стиху комичан је, забаван и лако допире чак и до најмлађе публике.

thumbnail (1) thumbnail

image_6483441 (1)

ПОЛА – ПОЛА

ПОЛА – ПОЛА

 

Ако позориште треба да буде огледало друштва, онда је ова представа најбољи пример. У њој се траже одговори на питања која неретко себи постављамо, од оног „зашто се нешто баш мени догађа“, па до „јесам ли усамљен, тужан, успешан…“
Ова необична прича заснована је на истраживању феномена развода брака у нашој култури. Текст се темељи на социолошким и психолошким студијама и истинитим причама. Какве грешке родитељи праве ако се не посвете деци на прави начин и како их заштити у таквим ситуацијама је још једно питање на које тражимо одговоре. Деца могу да буду другачија и боља од својих родитеља.
Ова питања не дотичу само тинејџере, иако су код њих интензивније, она нас прате целог живота, чак и када о њима ћутимо. Позориште нас тера да се са њима суочимо.

image_6483441 (1)

Улоге:
Тања – Марта Мацут
Андреј – Алекса Денић
Тањина мама – Милица Малетић
Тањин тата – Игор Миликић
Андрејева мама – Кристина Димитријевић
Андрејев тата – Драгиша Павлашевић
И Наратор – Лара Стојчић
ИИ Наратор – Марина Китановић
ИИИ Наратор – Катарина Божић
Старија Тања – Анета Перишић
Старији Андреј – Душан Дамљановић
Социјални радник – Зорана Пејић
Зорица – Јована Јовић
Дијана Сарић – Теодора Томић

Аутор: Милена Миња Богавац
Режија: Наташа Радоњић

Театар 011

Dežurni krivac - Facebook cover

ДЕЖУРНИ КРИВАЦ

 

ДЕЖУРНИ КРИВАЦ

Тражите дежурног кривца?
Нашли сте га!
Винча представља свој one man show!

Представа је састављена од најбољих фора заокружених у целину коју ће испричати у сат и по времена, али је оставио места и за понеку импровизацију. Шоу тражи одговоре на неколико питања:
Како је бити средње дете? Кога увек оптуже за нешто? Ко је увек на погрешном месту у погрешно време? Где су сви Славонци? Како је могуће бити мањина са толико кила? Зашто су народњаци едукативни? Како причају људи у Мирковцима? Зашто су порно филмови клишеј? Зашто је Гандалф православац?
Ко је дежурни кривац?

Dežurni krivac - Facebook cover

Горан Винчић практични је доказ да није мудро тасманијску неман спојити на трофазну струју. Најенергичнији комичар балканске станд ап сцене, масивни Славонац који пева, глуми, прича, рецитује, анимира… углавном, не мирује никада.
Уколико никад нисте гледали Винчу, препоручујемо први ред. Ако ипак седнете у задњи ред, не брините – и тамо ће вас пронаћи!

Nenaslovljeni dizajn

ФАЈРОНТ

Четвртак, 2. март 2023. године у 20ч

ФАЈРОНТ

Када је време за “фајронт” у друштву у коме се вреднују само социјално привилеговани, имућни и популарни? Успех по сваку цену је императив. Неосетљивост на туђе проблеме настаје као последица страха за сопствену егзистенцију.
Све је мање љубави, а појединци су све више усмерени на себе, своје жеље и потребе, а све мање на друге људе. Као да други људи више нису тако важни као некада. На њих се гледа кроз призму користи, као на предмет који само служи задовољењу краткотрајне жеље. Као да је људско друштво постало велики супермаркет у којем узимамо људе да бисмо их користили, а онда их враћамо уз рекламацију и узимамо неке друге људе.
Крајње је време да гласно кажемо “ФАЈРОНТ” таквом друштву јер императив људске цивилизације мора бити човек који чује другог човека!

1200x650 slajder

Аутор текста: Пеђа Трајковић

Играју:
Обрад Срећковић – Владимир Јоргић
Кафеџија – Јована Петровић
Студент – Милош Матић
Новинарка – Теодора Томић
Сељанка – Зорана Пејић
Оџачар – Лука Вукомановић
Маца – Лариса Радоњић
Патриота – Алекса Денић
Девојке из снова – Ана Калинић, Јована Јовић

Дизајн тона: Николина Ђукић
Дизајн светла: Матеја Бугарин
Режија и избор музике: Наташа Радоњић

Продукција: ТЕАТАР 011

Карте није могуће резервисати
Бр. телефона билетарнице: 011/3616-020

IMG-1be97b4e0ddcc8f0bd37152a23474c0b-V

Монодрама „План“

 

План

 

Прича која нас враћа у период Другог светског рата, доба за време окупатора (1942). Ово историјско дешавање, из свог угла, прича нам један од логорских затвореника, Ром Омер Муратовић.
Ова монодрама обухвата догађаје смештене у последња три дана боравка у заточеништву: прављење плана за бекство из логора, одлазак у партизане и смрти.
Омер је личност која представља сваког логораша, преживелог или стрељаног.

Текст/режија/сценски покрет/игра: Светислав Марковић

IMG-1be97b4e0ddcc8f0bd37152a23474c0b-V

 

15

ЧОРБА ОД КАНАРИНЦА

 

ЧОРБА ОД КАНАРИНЦА

Десет година на сцени!

Јеца и Меда се воле. Воле се већ тринаест година, искрено и потпуно. Јеца жели да се венчају како би се волели још више. Меда никако не жели да се венчају, како се не би после волели мање. Пет минута пред заказан термин у општини, њих двоје проналазе компромис – у тих пет минута ће се играти брака, видети како им иде и онда одлучити.

Кроз овај једноставан, духовит заплет, Милош Радовић се маестрално поиграва свим архетипским ситуацијама које носи један мушко-женски однос. Аутор успева немогуће – да кривицу и заслуге подели на равне части, притом вешто и опрезно играјући на танкој ивици између динамичне комедије и нежне мелодраме.

[layerslider id=“86″]

Ова, друга по реду београдска поставка „Чорбе од канаринца“ доноси једно савремено читање Радовићевог текста из’98., прилагођено данашњим паровима и њиховим мукама.Ипак, оно што је ван времена јесте тај стални сукоб између оптимисте и песимисте, ентузијасте и „хејтера“, занесењака и прагматичара, романтика и циника.

Тај сукоб уопште и не би био толико смешан и забаван, да то двоје вечитих противника нису неизлечиво заљубљени једно у друго. На крају крајева, „Чорба од канаринца“ јесте комад о љубави.
Сташа Копривица

Продукција: агенција „Colonna“ и „Impressario“

Текст: Милош Радовић
Режија: Сташа Копривица

Играју:
Мина Лазаревић
Љубомир Бандовић

Сценограф: Борис Максимовић

thumbnail (2)

Александра Радоњић у Клубу Академије 28

Александра Радоњић у Клубу Академије 28!

У суботу, 17. децембра у 22ч у Клубу Академије 28 наступиће Александра Радоњић.
Александра (Асија) Радоњић (вокал и гитара) износи широку палету жанрова из светске музичке баштине на четрдесет и четири језика, настојећи да публику упозна са различитим културама и да донесе угођај ванвремености и ванпросторности, те да укаже на неке од исконских вредности човечанства.
Репертоар сачињавају песме старе и до две хиљаде година, традиционална музика разних поднебља, затим боемски класици и џез стандарди.
Самостално започевши ову музичку причу пре 15 година, Александру су управо песме и одвеле на путовања, те је била препозната и пред изворним говорницима, наследницима и познаваоцима како традиционалне, тако и савремене музике на њиховом матичном тлу.
Наступала је у разним уметничким поставама, позоришним представама, филмовима, фестивалима, одржала много концерата самостално и у сарадњи са домаћим и страним уметницима.

Музички динар + гардероба– 250 дин по особи.

Инфо и резервације на број 011/3619-342.

WhatsApp-Image-2020-10-05-at-11.06.19-2-2-1024x754

БАШ ЧАРОБНА ФРУЛА

БАШ ЧАРОБНА ФРУЛА

Трупа “МониЦарт”представља Вам најновији пројекат – мини мјузикл за децу . Поред забаве и интеракције са публиком, потрудили су се да испричају једну причу о Моцарту и његовим делима, на један интересантан и прихватљив начин за децу.

Untitled1-735x400

Радња овог комада публику води у 1791. годину, на један од бечких дворова, где Моцарт неуспешно покушава да доврши своју нову оперу. У ред стваралачког рада, док деци, која су грешком шашавог батлера Шамбелона, доведена на час музике, препричава радњу опере, појављује се, право ниоткуда – Изгубљена, која не зна ништа о себи – ко је, шта је, где је пошла и зашто је дошла? Једино што зна да је врло потребна људима. Заједно са децом покушавају да одгонетну шта би она могла бити , те тако, деца погађају питалице, заједно са глумцима праве звук кише и олује, желећи да одгонетну ту мистерију. Покушавајући да добије одговоре на сва питања, композитор увиђа да ће одгонетање на њих бити кључно за настанак његове опере.

Играју:

Никола Угриновић
Јована Младеновић
Моника Ромић

WhatsApp-Image-2020-10-05-at-11.06.21-1-1-657x1024

2

ЈЕ Л’ ИМАШ ГРАМ?

 

ЈЕ Л’ ИМАШ ГРАМ?

Специфична и несвакидашња представа, рађена по мотивима књиге “Питај Алису: Дневник једне наркоманке”, говори о проблемима злоупотребе психоактивних супстанци код младих. Међутим, дрога више није проблем непознатих и неснађених људи у мрачним хаусторима. Актери ове тешке представе покушаће да дају одговоре на многобројна питања која нису везана искључиво за дрогу – већ и за животе младих данас у ширем смислу.

Тинејџерка Алиса, долази у велики град како би наставила школовање. Ту упознаје ново друштво које ће је довести до ивице живота и смрти. Алиса је обична девојка, која нема породичне проблеме, живи са родитељима, који су успешни просветни и универзитетски радници. Не одраста у сиромашној породици, родитељи брину о њој, али и поред свега суочава се са ризиком који је води директно у смрт.

Представа „Је л’ имаш грам?“ је аутетнтична, директна и тешка, након које ниједан гледалац не може да остане равнодушан. Она говори о свим мрачним странама ноћних излазака у данашњим временима. Намењена је младој публици од 14 година па на више.

[layerslider id=“85″]

Трајање представе: 70 минута.

Драматизација: Ненад Радовић
Сарадник: Ђорђе Косић
Глумци: Чланови Студија Центар
Режија: Василије Крстић, Нађа Марјановић
Продукција: Ангажман Фест/Студио Центар

За узраст преко 14 година.

Уображени принц

Уображени принц

Уобразени витез је надмен, бахат и самозив. Не прихвата да било ко мозе бити бољи од њега. Сматра да се витество доказује надменосцу и бахатосцу. Као такав он нема другаре ни пријатеље. Једног кисног поподнева краљева кци се склања од кисе у његов замак. Потпуно збуњен и затецен сто је у његов посед кроцила принцеза без његовог одобрења он наставља да се понаса гордо и надмено и према њој тако сто је заробљава у свој замак сматрајуци да у његовом замку мора да се постује куцни ред и да не мозе у њега да улази и излази ко како хоце. Принцеза схвативси да је доспела у посед једног хвалисавца покусава да га промени играјуци, певајуци и говореци му да је најбитније колико је неко мудар и племенит и да се забраво витество огледа у храбрости, мудрости и племенитпсти а не у дрскости и хвалисању.Да снага не лези само у мисицима него и у љубави и прузању помоци другу или другарици. Он одбија да схвати ста му она говори а она на мудар и проницљив нацин успева да побегне из замка али не успева да га промени. Тек када она која је једино била његова права другарица оде он схвата да је гресио и да није разумео ста му је она говорила.

Играју:

Дејан Стојаковић

Биљана Митровић

Узраст:  4-9

svlacenje

СВЛАЧЕЊЕ

СВЛАЧЕЊЕ

ХИТ представа по тексту Мирјане Бобић Мојсиловић, савремена је комедији о људским наравима, за коју ауторка уједно потписује и режију, а у којој се подсмеху излажу многи концепти данашњице. Радња комада смештена је у модни салон у који, зарад радикалног мењана сопственог изгледа, долази једна средовечна жена. У комедији која се бави истинама, лажима, општим местима наше свакодневице и браком, догађа се истовремено и драма између две жене, стилистискиње и клијенткиње, за које се испоставља да су повезане на несвакидашњи начин и да ништа није онаквим каквим се на почетку представе чини…

“Овде се ради о облачењу, пресвлачењу и свлачењу, у буквалном али и у преносном смислу. Ко ће бити обучен, ко свучен, а ко пресвучен, остаје публлици да одлучи”, речи су Мојсиловићеве чија је ово шеста позоришна представа по реду (Сузе су О.К, Верица међу шљивама, Позови М ради ужитка, Погоди ко долази на вечеру, Последња шанса).

ИГРАЈУ

Јелица Сретеновић и Катарина Жутић

Текст и режија: Мирјана Бобић Мојсиловић
Продукција: Агенција Импресарио

278282245_4990826824299999_8640929777010257264_n copy

МАГИЧНА КОМЕДИЈА

Магична комедија

Представа је заснована на врхунској магији и квалитетном хумору!

Страхињин јединствен интерактиван приступ омогућиће деци да буду мађионичари на сцени, а на крају ће добити и магични поклон!

Од првог до последњег минута и старија и млађа публика ће седети ивици столице и без даха гледати илузије у којима никада неће знати шта ће се десити следеће!

278282245_4990826824299999_8640929777010257264_n copy

ИЛУЗИЈЕ И ЕФЕКТИ: Видећете телепортацију предмета, опасне трикове као што су хватање метка у лету, ослобађање из ланаца, читање мисли, трик са 100 рубикових коцки, као и Страхињину чувену тачку левитације предмета. Пред вашим очима ће падати снег, летеће ватрене кугле, а новчаница некога из публике ће се претворити у 100 евра. Наравно поред свега овога чека вас још много изненађења!
Псссст! Имаћемо и специјалног госта из шешира.

  • У цену улазнице је укључен и један онлине трик! Тајни мађионичарски видео добијате на крају представе. Уз помоћ њега ћете и ви на кратко видети како је то бити мађионичар! 😃

👉🏼 ВРЕМЕ ЈЕ ДА ОПЕТ ПОВЕРУЈЕТЕ У МАГИЈУ!

🎟 Карте су доступне у на благајни Академије 28! Пожурите!

307790231_584499906796232_3494734269952275573_n

ALMOST ACOUSTIC

У суботу, 8. октобра од 21ч, имаћемо прилику да чујемо бенд Almost Acoustic!

Опет са вама. Музика за сва времена, страни поп рок!
308195056_1119137272341942_285999534140771207_n

Depeche Mode, Amy Winehouse, David Bowie, Shivaree, Sting, Lenny Kravitz, Pink, Duran Duran, Chris Rea, Bryan Ferry и још доста јаке музике.
Разноликост година чланова бенда доприноси специфичности звука квалитетног извођења класичне рок и савремене поп музике.

307945470_463773149147368_4660820635775966110_n

Вокал – Милица
Вокал – Никола
Гитара – Зоран
Бас – Бобан
Бубањ – Бане
Клавијатура – Снежана

Facebook

Музички динар – 150 дин по особи.

Инфо и резервације на број 011/3619-342.

333336979_868155217623335_1250425060418797997_n

ЧИКИНЕ БОМБОНЕ

Чикине бомбоне у петак, 10. марта од 22ч!

За вас ће наступити трио бенд Чикине бомбоне (Grandpa Candy’s).

307538759_775262963728608_3325450555401241062_n
Бенд који иза себе има пет студијских албума чине:
Вокал и гитара – Саша Јовановић Јовандека
Контрабас – Андреја Милошевић
Бубањ – Милан Миросавић

 

Facebook

Rock Lomond
This love live

Музички динар – 150 дин по особи.

Инфо и резервације на број 011/3619-342.

A3 Plakat Slucaj Udovice (1) (6)_1

СЛУЧАЈ НЕВИНЕ УДОВИЦЕ

СЛУЧАЈ НЕВИНЕ УДОВИЦЕ

Случај је тако хтео да она остане невина после венчања. Не само невина, него и без мужа!

Ту се врзмају неки сумњиви типови који се не занимају за њу, већ за њен новац. Ах, тај новац, тај командант похлепе! Тада њена лукавост долази до изражаја. Новац се и њој допада, али како изгубити невиност, јер жене преко тридесет година не смеју бити невине.

Писац ове комедије је Милош Николић који после славних „Ковача“ кује вратоломну комедију са пуно заплета и неочекиваних догађаја који изазивају смех код публике.

A3 Plakat Slucaj Udovice (1) (6)_1

Писац: Милош Николић
Режија: Миленко Павлов
Костим: Сенка Ђорђевић
Играју:
Ивана Аџић
Миленко Павлов
Иван Иванов

1R1A3020

ЧОРБА ОД КАНАРИНЦА

ЧОРБА ОД КАНАРИНЦА

Јеца је ведра, оптимистична, млада жена пуна живота. Док она својом харизмом улепшава Медине дане, он је глас разума у њиховом заједничком животу. Професор на факултету, увек строг, углађен и старији од ње. Њих двоје чекали су 13 година да ступе у брак и тај дан је коначно дошао. Међутим, свака и најмања промена нарушава баланс који су годинама градили.
Како ће изгледати њихова брачна „игра“ и шта им доносе нови изазови?

Како ће се снаћи у улози родитеља и да ли ће њихова љубав превазићи све препреке?

[layerslider id=“84″]

The Best of 1500x900 - Copy

The Best Of

 

„The Best of“
Неше Бриџиса

Специјал Неше Бриџиса, једног од утемељивача српске стенд-ап сцене састоји се из низа најбољих, уникатних, а можемо рећи и култних представа које су међу публиком најпопуларније и које су се временом развиле у веоме популарне представе, не само у Србији него и широм света.

Сплет најбољих представа смештене у једну. Представа у којој публика учествује, имајући прилику да чује свој омиљени скеч.

 The Best of 1500x900 - Copy

sajt

Мултифункционална сала у центру града!

 

ПС „Ђуро Салај“ – Академија 28 се налази у самом центру града, на углу улица Немањине и Светозара Марковића и обухвата вечерње и дечије позориште, биоскоп, ликовну галерију и клупску музичку сцену.

Дуги низ година на Великој сцени Академије 28 одигравају се неке од најпознатијих комедија које су београдској публици постале култни комади.

Велика сала од 408 места погодна је за организовање представа, припрема позоришних комада, радионица, трибина, организованих представа за децу или фирме, семинара, биоскопских пројекција…

Клуб је ове 2022. године ушао у четврту деценију постојања, а свирке се одржавају од октобра до маја петком и суботом! Музичким програмом доминира џез и евергрин, а врло често се може чути и свинг, блуз и латино ритмови. У свом асортиману имамо и пице, топле сендвичи, слатке и слане палачинке, хладне салате, воћне купове…

Репертоари Академије 28 за сваки сектор налазе се на сајту, на Инстаграм и Фејсбук страници где се на месечном нивоу током сезоне објављују најновије информације о раду и терминима.

Будите наши гости – као аутори или као пролазници у потрази за освежењем!

Image

СМРТ НА САХРАНИ

 

СМРТ НА САХРАНИ

Илија је умро. Његовог старијег сина Данијела чека, наизглед, једноставан задатак: окупити фамилију и испратити оца на вечни починак. А да ли ће баш све ићи по плану?

Разапет измеђју жеље да достојанствено испрати оца и околности на које не може да утиче, Данијел покушава да одржи све конце у својим рукама.

Каква је породица која се окупља само када неко умре?
Шта остаје иза покојника, а шта ће заувек понети са собом у гроб?
Ко су људи који га прате на онај свет?

Нека су од питања чији одговор ће се сазнати. Или можда неће…

Image

РЕЧ РЕДИТЕЉА

На смрт као животну неминовност немогуће је утицати, а утицати на на лични однос према њој не само да је могуће, већ је донекле и нужно. Ако се то ради на хумористичан начин, онда ће тешке, мрачне ствари и имати неког, овоземаљског, смисла. Управо отуда долази идеја да се кроз овај филмски сценарио преточен у позоришно дело, обраде теме као што су односи људи према чину погреба, заоставштина почившег, дисфункционалност уцвељене породице, поремећени односи деце и родитеља, све разлике и неспоразуми чији је именитељ један – покојник лично. Много питања се отвара, а мало је одговора, поготово за тајне које ће покојник заувек однети са собом, а које никад неће бити обелодањене. Или, ипак, можда хоће?

Играју:

Никола Конџуловић
Сандра Миленковић
Марко Миловановић
Загорка Капланец
Теодора Петровић
Ненад Новаковић
Теодора Шемић
Уна Димитријевић
Сава Милутиновић
Јована Савић
Игњат Ђорђевић
Новак Пулетић
Александар Ђукић
Ана Кнежевић
Тамара Митровић
Иван Константиновић
Милош Ђорђевић

Режија, драмска адаптација и избор музике: Никола Драгашевић
Продукција: Театар Улица
Асистент режије: Христина Јовановић
Извршни продуцент: Теодора Бараћ
Сценографија: Адријана Јовановић
Асистент сценографа: Никола Богдановић
Тон: Алекса Прљевић
Светло: Христина Јовановић