Nenaslovljeni dizajn (2)

ПЕТЕР МИХЕЛИЧ ТРИО

ПЕТЕР МИХЕЛИЧ ТРИО

 

У четвртак 05. децембра 2019. године са почетком у 22ч наступа јединствени Петер Михелич Трио. Њега чине пијаниста Петер Михелич, контрабасистa Бранко Марковић и тенор-саксофон Предраг Ревишин.

      Петер Михелич, рођени Словенац, пијаниста богате каријере испуњене радом са реномираним музичарима попут Кларк Терија, Марк Марфија, Џими Коба, Кенија Вашингтона, Душка Гојаковића, Ете Џоунс, али и неколицином млађих музичара у успону.  Наступао је у најпрестижнијим америчким џез клубовима, али и џез фестивалима.

Новосађанин, Бранко Марковић,  незаобилазна фигура домаће џез сцене, наступао је са свим значајним домаћим музичарима и бендовима, као ивеликанима светске џез сцене. Он је суоснивач и уметнички директор Норт Сити Џеза (North City Jazz) и Блуз Фестивала у Косовској Митровици од 2003. и Вајтфилд Џез Фестивала (Whitefield Jazz) у Бијелом Пољу, Црна Гора, од 2007.

      Предраг Ревишин, професионални џез музичар и предавач. Био је басиста Биг Бенда РТС у Београду, али истовремено и стални члан Ројал Гарден Диксиленд Бенда. 1998. преселио се у Јужну Африку где је сарађивао са многим локалним и интернационалним именима попут: Кевина Гибсона, Џек ван Пола, Ренеа МекЛина, Вуси Кумало. 2001. године се вратио у Београд, где тренутно ради као учитељ и координатор програма у Џез ЕПИцентру.

Nenaslovljeni dizajn

Несвакидашњи спој истактнуих уметника ће вас одвести у чаробни свет џеза.

Концерти почињу у 22.00ч, улаз је бесплатан.

Места се могу резервисати на: 011/ 3619-342.