dar_plakat

ДАР

 

ДАР

 

Комад „Дар” део је ширег пројекта који се бави аутизмом са циљем демаргинализације особа у стању аутизма, особа са другим сметњама у развоју и особа с инвалидитетом као и њихових породица, и подизања свести јавности о овом специфичном проблему.

У овој представи реч је о једном посебном дечаку, Косту, његовој породици и његовом животу од рођења до пубертета. У питању је прича о љубави, различитостима и прихватању себе и других. Коста има дар… Научиће своју породицу да поново воли, окупиће их и вратити правим вредностима, а публику подсетити на смисао људског постојања на свету.

Представа на несвакидашњи, духовит и дирљив начин подсећа гледаоце да у животу треба успорити и посветити пажњу онима до којих нам је стало, а да је тренутак оно што живот чини лепшим и да га не смемо пропуштати.

Милена Ђорђевић, глумица Народног позоришта, идејни је творац пројекта „Дар“ који се бави аутизмом, инклузијом, а на неки начин и осталим видовима посебности и инвалидитета. Милош Ђорђевић, глумац у сталном ангажману Народног позоришта у Београду, своју прву професионалну режију је потписао управо за ову представу, а за њу је награђен и признањем “Мирослав Беловић” за најбољу режију.

 

Играју: Стојан Ђорђевић, Милена Ђорђевић, Милан Ковачевић, Боба Латиновић, Маја Ранђић, Зорана Бећић и Јелена Ћурувија.

Режија: Милош Ђорђевић.

Костими: Вања Поповић

Дизајн тона: Јован Чета

Графички дизајнер: Андреа Сунтурлић

 

Представа „Дар” је до сада гостовала у Крагујевцу, Шапцу, Црној Гори, као и на позоришним фестивалима у Аранђеловцу и Сарајеву.

Више о представи „Дар” сазнајте на сајту „Портал о инвалидности” и у снимку емисије „Све боје живота” (РТС, 13.6.2016.)

dar_predstava