Nevid-teatar-OKI_Web_post

Регионални конкурс за бајке и басне за децу

Јавни регионални конкурс за оригиналне бајке и басне за децу у оквиру пројекта „Образовање кроз игру“

 

Позивамо све ауторе/ке, без обзира на старосно доба, који живе у Босни и Херцеговини, Србији и Црној Гори да напишу оригиналне бајке и басне за децу на тему културних разноликости и своја запажања о проблемима образовног система у држави у којој живе.

Конкурс је отворен до 15. септембра у поноћ!

Малишани, млади, родитељи, баке и деке имају прилику да пишу бајке и басне за децу на тему културних разноликости, послушају предавање о образовању, учествују у интерактивној представи „Принцеза Златка у краљевсту боја” и драмским радионицама и још много тога што ћемо реализовати у оквиру пројекта од јула до децембра у Босни и Херцеговини, Србији и Црној Гори.

Nevid-teatar-OKI_Web_post

Ауторско, професионално, иновативно, експериментално позориште Невид театар тежи да развије културна интересовања и културне навике још у најранијем детињству, охрабри интелектуалне и стваралачке потенцијале деце, младих, одраслих у сврху развијања креативног и критичког мишљења путем уметности.

На основу до 10 најлепших изабраних бајки или басни за децу, Невид театар ће штампати илустровану књигу (електронска верзија ће бити доступна на веб сајту пројекта), као и објавити аудио-књигу. Један од фокуса пројекта биће усмерен на угрожену и осетљиву групу деце објављивањем аудио-књиге најлепших бајки и басни за децу са потешкоћама у развоју, а ради образовања позоришне публике креираћемо анимирани мултимедијални позоришни бонтон.

Пројекат реализујемо у сарадњи са Удружењем драмских уметника Србије у оквиру Заједничког регионалног програма Уједињених нација „Дијалог за будућност”. Комплетну логистику у вези организације пројекта „Образовање кроз игру“ у Србији ради Андрија Даничић, глумац и члан Удружења драмских уметника Србије. Ово је наставак пројекта који је реализован прошле године широм Босне и Херцеговине.

У нади да ће што више људи препознати идеју да деца, млади и одрасли стекну и прошире знања о вредностима културолошких разноликости у Босни и Херцеговини, Србији и Црној Гори и целоживотног учења, образовања и васпитања, те се повежу са колегама и колегиницама из других делова Босне и Херцеговине, Србије и Црне Горе.

Можете слати неограничен број радова до 15. септембра на мејл адресу prijava@obrazovanjekrozigru.com !

Аутори/ке који желе конкурисати треба да пошаљу:

1. Основне податке о себи,
2. Оригиналну бајку или басну за децу,
3. Запажања о основним проблемима образовног система у Босни и Херцеговини, Србији и Црној Гори, идеје реформе образовања у Босни и Херцеговини, Србији и Црној Гори (до 500 речи – до једне странице).

Срећно! 🙂