институт, концерт, клуб

„ИСТРАЖИВАЊЕ“ СА ГРУПОМ ИНСТИТУТ

АЛХЕМИЈСКИ ПЕРПЕТУУМ МОБИЛЕ

„Бунило“ са групом ИНСТИТУТ

– Јалуба Бенд-

 

Нову сезону концерата у Клубу Академије 28 отварамо наступом групе „Институт“ који ће се одржати 20.децембра, од 22ч.

Колективна импровизација извандредне групе музичара изводи фузију свих врста музике. Своје извођење воле да назову експериментом на лицу места кроз „фузионисање“ свих врста музике – од џеза, блуза, етно звука и тренутне инспирације у контакту са публиком. Главни метод им је „Listen and play“ (Мајлс Дејвис).

Graphic1 sm

Извођење под маскама, интеракције са публиком и свирање на ручно направљеним инструментима као што су оригиналне удараљке, свирале и жичане инструменте, на којима музицирају уклапајући их са “обичним” инструментима у својеврсно и другачије сазвучје. У оваквом музицирању Институт се креће најневероватнијим музичким просторима, дотичући час један час други континент, земљу, културу или народ, али у исто време прожимајући их међусобно, градећи тако сасвим ново дело.

Циклус концерата „Алхемијски Перпетуум мобиле“ јединствен је на српској сцени и обухватаће низ од шест концерата који ће се одржавати сваког последњег петка у месецу.

Група Институте ове године прославља 45 година постојања музичке идеје и концепта којег су створили С.А. “Фраппарега” & Н.В. “Папа Ник” још 1974, а који група изводи и дан данас.

Ово је арт група, не купује се у самопослузи.

 

Извођачи:

 

Baba Ewe – глас, клавијатура (чувар традиције групе)

N’Coco (Зоран Алексић) – дувачки инструменти

Batukate N’Cadu (Стефан Миладиновић) – бас

Amady le Rue (Душан Јанковић) – труба

Lyma star* (Mилан Штулић) – удараљке

 

Концерт почиње у 22ч. Улаз је бесплатан.

Обезбедите Ваше место на број телефона:

011/3619-342