111111111111

SEVERNA KOREJA – PUTOVANJE PO ZEMLJI KIM DŽONG UNA

07.10.2018. u 20:00

Putopisno predavanje o Severnoj Koreji i promocija knjige

„Severna Koreja – putovanje po zemlji Kim Džong Una“

 

>>> Nakon sedam godina putovanja biciklom oko sveta, Snežana Radojičić je posetila i Severnu Koreju. O svom iskustvu sedmodnevnog bicikliranja kroz najzatvoreniju zemlju na svetu napisala je knjigu, koja je upravo izašla iz štampe. Tim povodom, održaće putničku tribinu na kojoj ćete moći da iz prve ruke saznate mnogo toga o Koreji.
>>> Koliko je teško otići u Severnu Koreju? Da li je bezbedno? Kako se dobija viza? Ko su vodiči – agenti ili turistički poslenici? Kome se sve klanja i zbog čega? Pravila ponašanja, pravila fotografisanja, ostala pravila… Pjongjang – Potemkinova sela ili metropola? Putovanje po unutrašnjosti zemlje. Propaganda vs. istina. Jugoslavija i Koreja. Kontakti sa stanovništvom. Deca u Severnoj Koreji, sistem školstva, indoktrinacija ili…? Nepoznate prirodne lepote Koreje. San o reunifikaciji, početak pregovora Kim Džong Una i Donalda Trampa, uništavanje nuklearnog postrojenja na severu zemlje…
>>> Osim priče o ovom nesvakidašnjem iskustvu, praćene brojnim fotografijama, na tribini će biti prikazani i video-snimci koje autorka nigde do sada nije objavila.
111111111111